Dureri cronice de spate: cauze și simptome. Află modalitățile naturale de tratare fără a fi supus unei intervenții chirurgicale

Dureri cronice de spate: modalități naturale de tratare. Durerile cronice de spate sunt unele dintre cele mai incomode boli degenerative pentru care oamenii caută ajutor medical. Potrivit experților în sănătate, durerea de spate este principala cauză de dizabilitate la nivel mondial.

Această boală debilitantă poate rezulta din orice vătămare, activitate sau afecțiune medicală subiacentă. Durerile de spate afectează oameni de toate vârstele, dar pe măsură ce îmbătrânim, se agravează doar dacă nu sunt tratate bine la timp.

Healthline spune că zonele în care durerile de spate se întâmplă cel mai mult sunt:

  • Ligamentele și mușchii
  • Discuri
  • Discuri intervertebrale
  • Nervi
  • Se poate datora și unei probleme cu organele din apropiere, cum ar fi rinichii

Dureri cronice  de spate: Semne si simptome

În timp ce semnele și simptomele acestei afecțiuni variază de la o durere musculară la o senzație de înțepătură, arsură sau înjunghiere,durerea poate radia, de asemenea, pe un picior. Aplecarea, răsucirea, ridicarea, statul în picioare sau mersul pot agrava uneori situația.

Alte câteva simptome sunt:

  • Durează mai mult de câteva săptămâni
  • Durerea de spate nu se amelioreaza cu odihna
  • Durerea se extinde pe unul sau pe ambele picioare
  • Provoacă slăbiciune, amorțeală și furnicături
  • Este asociat cu pierderea în greutate inexplicabilă
  • Provoacă probleme noi ale intestinului sau vezicii urinare
  • Este însoțită de febră

În timp ce persoanele care suferă de dureri extinse și extreme pot avea nevoie de intervenții chirurgicale sau de medicamente pentru a-și trata spatele, există multe modalități naturale de a vindeca această boală. Câteva dintre ele sunt:

Modalități naturale de tratare: 1. Terapie caldă și rece

Există pachete de gheață care ajută la ameliorarea disconfortului și la reducerea inflamației în planurile de tratament pe termen scurt pentru durerile de spate. Medicii recomandă să nu aplicați gheața direct pe piele, ci să înfășurați cuburile într-un prosop subțire. În mod similar, o compresă caldă ajută și la ameliorarea durerii atunci când inflamația devine prea mare.

Sursa foto: Shutterstock

2. Exerciții

Există câteva exerciții eficiente pe care kinetoterapeuții le pot folosi pentru a reduce durerea. Aceste exerciții îmbunătățesc postura și întăresc mușchii spatelui și abdominali numiți mușchii de bază și sunt una dintre cele mai bune opțiuni de tratament care ar trebui luate în considerare. Acest tratament implică adesea:

  • Îmbunătățirea posturii
  • Folosirea de tehnici adecvate de ridicare
  • Întărirea mușchilor
  • Întinderea mușchilor pentru a îmbunătăți flexibilitatea
  • Uleiuri esentiale

Au fost efectuate diverse studii care sugerează că uleiurile esențiale și unguentele făcute cu ingrediente naturale ajută la scăderea durerii. Multe dintre uleiurile care conțin capsaicina, un ingredient din ardei care îi face iute, sunt extrem de eficiente. Aceste ingrediente pot desensibiliza nervii din zona afectată și pot reduce durerea pe care o simțiți.

Modalități naturale de tratare: 3. Meditație

Potrivit experților, meditația este o modalitate excelentă de a îmbunătăți concentrarea, de a elibera hormoni de bine sau de endorfine și de a reduce anxietatea și stresul. Prin meditație, poți controla modul în care corpul tău percepe durerea.

4. Reglarea programului de somn

Medicii cred că durerea este una dintre principalele cauze de insomnie și dificultăți de a adormi sau de a rămâne adormit. Somnul inadecvat poate agrava și durerile de spate. Acest cerc vicios vă face mai dificil să aveți parte de un somn reparator.

Modalități naturale de tratare: 5. Masaj

Realizarea de masaje blânde pe un mușchi rănit sau încordat este una dintre cele mai bune modalități de a scăpa de durerile de spate și de a slăbi zona. Masajul ajută nu numai la reducerea durerii, dar îmbunătățește și funcția spatelui, reduce utilizarea analgezicelor și vă ajută să vă simțiți mai bine.

 

6. Acupunctura

Potrivit lui John Hopkins Medicine, tratamentele alternative cum ar fi acupunctura și alte tratamente nechirurgicale ale coloanei vertebrale pot face, de asemenea, o diferență în durerile cronice de spate. Discutați cu specialistul dumneavoastră de coloană vertebrală despre tratamente alternative care v-ar putea beneficia.

Recent Posts

Lista bolilor pentru care medicul de familie acordă direct 7 zile de concediu medical

Medicul de familie are posibilitatea să ofere un certificat de concediu medical pentru 7 zile…

24 de minute ago

Cine a fost prima femeie mason și cum a reușit să spulbere codul secret al lojii masculine

Lojile masonice sunt învăluite într-o aură de hermetism și mister care stârnește curiozitatea multora și…

54 de minute ago

Cum a aflat Mihai Albu ca suferă de cancer: Făcusem analize periodice şi una si a ieşit deformată cu valoare mare

Afecțiunea gravă a renumitului designer a fost depistată în luna februarie, atunci când a mers…

o oră ago

Se dau 1330 de lei de la stat pentru acești români! Cine sunt beneficiarii

Se oferă noi ajutoare pentru crescătorii de animale din România. Valorile variază în funcție de…

2 ore ago

Urmează cea mai grea zi din an pentru o ZODIE. Se apropie o cumpănă majoră

Se anunță o săptămână capricioasă pe plan meteorologic, dar și astrologic. Pe 15 mai se…

2 ore ago

15 mai. Ziua Națională a Bujorului Românesc. Este floare națională a României, iar care o rup au parte de amenzi usturătoare

Ziua Națională a Bujorului Românesc. Specie florală unică în Europa, se găseşte numai în România…

3 ore ago

Citeste si: