Sari la conținut

INCREDIBIL! Iată cine este medicul care a cerut bani pacientei aflate în operație. „Mi-a spus să nu mă surprindă dacă rămân paralizată”

Spaga la medic
Sursă foto: arhiva doctorulzilei.ro

INCREDIBIL! Iată cine este medicul care a cerut bani pacientei aflate în operație. „Mi-a spus să nu mă surprindă dacă rămân paralizată”. Ce pretenții avea medicul…

Medicul specialist în obstetrică-ginecologie, Roxana Al Momani, a primit o pedeapsă de doi ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită, notează România TV.net.

Dr. Roxana Al Momani era medic primar de obstetrică-ginecologie în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Ilfov atunci când a făcut acest lucru.

Potrivit România TV.net, după incidentul care a dus-o în fața unui scandal-monstru, ea a trecut la privat. Colaborează cu mai multe clinici particulare din București.

Doctorul a fost condamnat, pe data de 8 iulie, de Curtea de Apel la doi ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită. Mai mult, i s-a interzis dreptul de a-și exercita profesia timp de un an.

Prinsă în flagrant

Dr. Roxana Al Momani a fost prinsă în flagrant în timp ce primea o parte din banii pe care îi ceruse (1.000 de lei) unei paciente aflate chiar pe masa de operație.

Pacienta era la a doua naștere, iar la prima îi mai dăduse o mie de lei doctoriței. În motivarea deciziei Curții de Apel București se regăsesc declarațiile pe care pacienta și concubinul acesteia le-au dat în fața procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

Pacienta: „Mi-a spus să nu mă surprindă dacă rămân paralizată”

„Mi-a spus să nu mă surprindă dacă rămân paralizată. Doamna doctor m-a întrebat dacă am bani, i-am răspuns că nu, m-a întrebat apoi dacă am bani măcar pentru anestezist, i-am răspuns din nou că nu.

Menționez că știam dintr-o discuție anterioară, de ce sumă de bani ar fi nevoie, era vorba de 1.000 de lei.

L-am sunat pe prietenul meu, i-am spus despre ce este vorba, am dat telefonul pe difuzor, iar d-na doctor l-a întrebat dacă are bani și i-a spus că nu.

Apoi, l-a întrebat dacă va avea bani măcar mâine. Acesta a spus că da.

Am fost dusă spre sala de operație, unde urma să fiu operată de cezariană, iar pe drum spre sală, în timp ce eram pe targă, d-na doctor m-a întrebat din nou de ce nu am banii, având o stare de nervozitate, supărare și iritare.

În momentul în care anestezistul (o doamnă) mi-a înfipt acul în coloana vertebrală pentru administrarea serului de anestezie, d-na doctor (Al Momani Roxana – n.r.) mi-a spus să nu mă surprindă dacă atunci când o să mă trezesc din anestezie o să constat că am rămas paralizată.

Menționez că d-na anestezist mi-a spus să mă calmez, ea însăși era calmă, mi-a spus că totul o să fie bine și m-a întrebat ce face copilul celălalt, încercând să îmi distragă gândul de la cele spuse de d-na doctor. Pot spune că aceasta era o femeie foarte de treabă.

Medicul cerea insistent banii…

A doua zi dimineața, a venit în vizită la mine prietenul nostru (…), eu am coborât la el și i-am spus ce discuție am avut cu d-na doctor cu o zi înainte.

S-a întâmplat ca d-na doctor să ne vadă și l-a întrebat direct pe acest prieten dacă a adus banii, iar eu am intervenit spunându-i că era un amic, nu persoana cu care vorbise anterior. D-na doctor s-a îndepărtat spunând că trebuie să aducem banii.

Când am rămas singuri, eu l-am întrebat pe acest amic dacă putem face ceva. Precizez că m-am externat pe data de 18.08.2017, după ce și doctorul neonatolog și-a dat acordul în privința fetiței, iar în parcarea spitalului am așteptat-o pe d-na doctor de la ora 14:00, când spunea că o să vină, până la ora 16:30.

La acea oră, d-na doctor a primit cei 1.000 de lei, marcați, eu nu am aflat alte amănunte decât după aceea. Știu că sesizarea organelor de urmărire penală s-a făcut de către prietenul meu și amicul nostru”, a mai spus pacienta, citată de România TV.net.

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel