Dureri în partea stângă a corpului: Cele mai frecvente 4 cauze

Din cuprinsul articolului

Dureri în partea stângă a corpului: Cele mai frecvente 4 cauze

Mulți dintre noi s-a confruntat măcar o dată în viață cu dureri în partea stanga a corpului, sub coaste. Desi disconfortul poate părea minor, medicii spun că durerea ce apare în partea stângă este cel mai adesea o afecțiune a stomacului, acesta fiind situat la acel nivel. De asemenea, problemele de tranzit intestin dau o durere ce apare mai frecvent in partea stanga.

4 cauze ale durerii abdominale stangi

1. Diverticulita

Diverticulita afecteaza preponderent persoanele de peste 40 de ani. Astfel, daca experimentati durere abdominala, in special in partea stanga, acompaniata de greata, varsaturi, febra, mergeti la un medic si intrebati-l despre diverticulita. Diverticulita este o inflamatie difuza a peretelui intestinal, care este acoperit cu acesti diverticuli. Este una dintre cele mai comune cauze de durere abdominala in partea stanga.

2. Constipatia

Desi se poate intampla uneori oricarei persoane, atunci cand se intampla frecvent si devine extrem de deranjanta, constipatia este o problema. Aceasta apare datorita deshidratarii, sedentarismului si dietei sarace in fibre alimentare.

Majoritatea cazurilor de constipatie pot fi tratate cu usurinta acasa si nu necesita internare. Prin miscare si hidratare, dar si prin schimbarea dietei zilnice, constipatia poate disparea complet din viata dumneavoastra.Durerea abdominala stanga ce apare in constipatie va disparea odata ce tranzitul intestinal este reluat. Daca durerea persista si dupa, apelati la ajutor medical.

3. Pietre la rinichi

Ca si in cazul vezicii biliare, la nivelul rinichilor pot aparea aceste pietre, numite de fapt calculi renali. Depozitele de calciu sau acid uric se acumuleaza si formeaza acesti calculi ce vor bloca tractul renal normal. Simptomele comune ale pietrelor la rinichi sunt durere abdominala stanga, dureri lombare, greata, varsaturi, febra si durere in timpul mictiunii. Daca experimentati oricare dintre aceste simptome, mergeti de urgenta la medic.

4. Ulcer gastric

Fiind situat chiar in partea stanga a cavitatii abdominale, stomacul poate da deseori durere la acel nivel, prin diferite afectiuni. Cea mai comuna este gastrita sau ulcerul gastric, o inflamatie a peretelui stomacului. Cea mai frecventa cauza de gastrita este consumul excesiv de anti-inflamatoare non-steroidiene. Ulcerul gastric trebuie intotdeauna investigat si tratat de catre un medic, avand mai multe stadii de evolutie si severitate, potrivit sfatulmedicului.ro.

Concluzie: Durerea abdominala într-o parte, potrivit medicilor,  poate fi cauzata de afectiuni grave sau mai putin grave, ale organelor interne abdominale, dar si de efortul fizic îndelungat, precum alergatul. Indiferent de cauza, este important ca pacientul sa descrie corect caracteristicile durerii, pentru a diferentia multiple diagnostice posibile. Apelati la un medic ori de cate ori simtiti ca e nevoie.

Recent Posts

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări în și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

2 minute ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

32 de minute ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

o oră ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

2 ore ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

11 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică