Sari la conținut

Dureri în partea stângă a corpului: Cele mai frecvente 4 cauze

Dureri în partea stângă a corpului: Cele mai frecvente 4 cauze

Mulți dintre noi s-a confruntat măcar o dată în viață cu dureri în partea stanga a corpului, sub coaste. Desi disconfortul poate părea minor, medicii spun că durerea ce apare în partea stângă este cel mai adesea o afecțiune a stomacului, acesta fiind situat la acel nivel. De asemenea, problemele de tranzit intestin dau o durere ce apare mai frecvent in partea stanga.

4 cauze ale durerii abdominale stangi

1. Diverticulita

Diverticulita afecteaza preponderent persoanele de peste 40 de ani. Astfel, daca experimentati durere abdominala, in special in partea stanga, acompaniata de greata, varsaturi, febra, mergeti la un medic si intrebati-l despre diverticulita. Diverticulita este o inflamatie difuza a peretelui intestinal, care este acoperit cu acesti diverticuli. Este una dintre cele mai comune cauze de durere abdominala in partea stanga.

2. Constipatia

Desi se poate intampla uneori oricarei persoane, atunci cand se intampla frecvent si devine extrem de deranjanta, constipatia este o problema. Aceasta apare datorita deshidratarii, sedentarismului si dietei sarace in fibre alimentare.

Citeste si:

Majoritatea cazurilor de constipatie pot fi tratate cu usurinta acasa si nu necesita internare. Prin miscare si hidratare, dar si prin schimbarea dietei zilnice, constipatia poate disparea complet din viata dumneavoastra.Durerea abdominala stanga ce apare in constipatie va disparea odata ce tranzitul intestinal este reluat. Daca durerea persista si dupa, apelati la ajutor medical.

3. Pietre la rinichi

Ca si in cazul vezicii biliare, la nivelul rinichilor pot aparea aceste pietre, numite de fapt calculi renali. Depozitele de calciu sau acid uric se acumuleaza si formeaza acesti calculi ce vor bloca tractul renal normal. Simptomele comune ale pietrelor la rinichi sunt durere abdominala stanga, dureri lombare, greata, varsaturi, febra si durere in timpul mictiunii. Daca experimentati oricare dintre aceste simptome, mergeti de urgenta la medic.

4. Ulcer gastric

Fiind situat chiar in partea stanga a cavitatii abdominale, stomacul poate da deseori durere la acel nivel, prin diferite afectiuni. Cea mai comuna este gastrita sau ulcerul gastric, o inflamatie a peretelui stomacului. Cea mai frecventa cauza de gastrita este consumul excesiv de anti-inflamatoare non-steroidiene. Ulcerul gastric trebuie intotdeauna investigat si tratat de catre un medic, avand mai multe stadii de evolutie si severitate, potrivit sfatulmedicului.ro.

Concluzie: Durerea abdominala într-o parte, potrivit medicilor,  poate fi cauzata de afectiuni grave sau mai putin grave, ale organelor interne abdominale, dar si de efortul fizic îndelungat, precum alergatul. Indiferent de cauza, este important ca pacientul sa descrie corect caracteristicile durerii, pentru a diferentia multiple diagnostice posibile. Apelati la un medic ori de cate ori simtiti ca e nevoie.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.