E uimitor ce se întâmplă cu corpul tău dacă mănânci trei curmale pe zi

V-ați întrebat ce efecte poate avea consumul de curmale asupra stării de sănătate? Probabil nu. Curmalele nu sunt foarte populare și de aceea puțină lume cunoaște beneficiile acestor fructe micuțe. Potrivit www.healthyfoodhouse.com, dacă veți mânca în fiecare zi trei curmale veți putea confirma aceste proprietăți:

Curmalele sunt bogate în nutrienți
Primul lucru pe care îl veți observa este că au o mulțime de beneficii nutriționale. Nu veți mai fi nevoit să luați suplimente pentru că aceste fructe conțin cupru, potasiu, fibre, mangan, vitamina B6 și magneziu.

Curmalele îmbunătățesc funcționarea sistemului digestiv
Curmalele sunt minunate pentru sănătatea intestinală. Dacă vă confruntați cu constipația, balonarea și alte probleme ale tranzitului, aceste fructe pot fi de ajutor. Fibrele pe care le conțin reduc riscul cancerului de colon.

Curmalele, utilizate ca analgezice și antiinflamatoare
Conținând atât de mult magneziu – care este antiinflamator – curmalele ameliorează durerile. Studiile au demonstrat că magneziul conținut reduce inflamația arterială și diminuează riscul de a dezvolta anumite boli de inimă.

Curmale pentru o sarcină ușoară
Un studiu condus la UST a demonstrat beneficiile curmalelor asupra stării de sănătate în timpul sarcinii. La cercetare au participat 69 de femei însărcinate și concluzia a fost că cele care au consumat curmale au avut o naștere mai ușoară. Curmalele sunt de ajutor și în procesul de slăbire de după naștere.

Curmalele reduc tensiunea arterială și riscul de atac cerebral
Magneziul din curmale este un remediu util în cazurile de hipertensiune. Deși multă lume apelează la medicamente, fructele de pe piață sunt mult mai eficiente și nu au efecte secundare. Potasiul are același efect, îmbunătățind totodată funcționarea inimii.
Mai mult decât atât, șapte studii au concluziat că magneziul reduce riscul unui atac cerebral cu până la 10% pentru fiecare 100 mg de magneziu ingerate zilnic.

Curmalele stimulează activitatea cerebrală
Curmalele conțin vitamina B6 care ajută creierul să funcționeze mai bine. Asta înseamnă că veți putea concentra mai bine și vă veți aminti mai bine informațiile asimilate.

Recent Posts

Boala Huntington, tulburarea genetică care distruge creierul

Boala Huntington este o afecțiune ereditară care provoacă degradarea progresivă a celulelor nervoase din creier,…

2 ore ago

Rafila, despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon: Cu siguranţă a fost un conflict intern

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon că a…

2 ore ago

Ce se întâmplă cu glicemia persoanelor cu diabet dacă mănâncă 1 ou pe zi?

Oamenii de știință au studiat ani de zile efectul dietei şi al stilului de viaţă…

3 ore ago

Rafila sare în apărarea dr. Cârstoiu, acuzat că a lucrat şi în privat: Este dreptul medicilor să lucreze şi în sistemul public şi în cel privat

În contextul scandalului legat de medicul Cătălin Cîrstoiu, care s-a retras din cursa pentru Primăria…

3 ore ago

5 simptome precoce ale demenței care apar de la 40 de ani

Potrivit estimărilor, numărul persoanelor care suferă de demenţă la nivel mondial aproape se va tripla…

4 ore ago

Patriarhul Daniel: Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc duminică Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a creştinilor.  Patriarhul…

4 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia