Efectele neașteptate ale anesteziei. Lucruri bizare pe care le fac pacienții: unii vor să-i sărute pe medici, alții se simt agresați sexual

Lucrurile bizare pe care le fac pacienții în timp ce sunt sub anestezie. Unii oameni ajung să facă lucruri destul de ciudate în timp ce sunt sub anestezie, au arătat cercetările.

Medicamentele sedative-hipnotice pot deforma simțul realității, de la a face comentarii sexuale până la a săruta medici. Alții, de exemplu, se trezesc din proceduri crezând că au fost agresați sexual ceea ce este.

Medicii știu de mult despre efectele secundare neobișnuite ale medicamentelor. De fapt, o analiză din 1984 a constatat că 18% dintre persoanele care au primit anestezie în timpul operațiilor dentare sau medicale s-au luptat să distingă realitatea de fantezie în timpul administrării și la scurt timp după administrare.

Între timp, un studiu din 1980 a constatat că aproximativ 14% dintre pacienți raportează unele vise sau excitații sexuale în timp ce sunt sub anestezie.

Lucrurile bizare pe care le fac pacienții în timp ce sunt sub anestezie

Potrivit cercetătorilor în farmacologie Melody White și Dr. C Michael White de la Universitatea din Connecticut, SUA, aceste medicamente încetinesc creierul și conduc adesea la gânduri sexuale. Din păcate, specialiștii nu au descoperit și de ce se întâmplă acest lucru. 

  • Unii oameni se comportă sau se ating într-un mod sexual, ceea ce poate fi inconfortabil pentru medic, au explicat ei.
  • Sau, pacientul crede că a fost agresat sexual în timp ce era sedat și probabil trece prin aceleași halucinații vii ale evenimentului, în ciuda faptului că s-a întâmplat sau nu.

Ambele efecte pot avea un impact semnificativ în lumea reală asupra pacienților și furnizorilor care durează mult timp după intervenție chirurgicală. Unii profesioniști din domeniul medical acuzați de agresiune sexuală reală sau presupusă au fost aduși în instanță și le-au lipsit permisul de a profesa.

De ce apar halucinațiile sexuale în timpul operațiilor

Pentru a încerca să-și dea seama de ce oamenii se confruntă cu aceste vise, oamenii de știință au analizat toate cazurile publicate de halucinații sexuale în literatura medicală. Ei au spus că au găsit o „potrivire izbitoare” între locul în care a avut loc intervenția chirurgicală sau procedura și locul în care pacientul a perceput un contact sexual nepotrivit.

„Procedurile care implicau gura au fost percepute ca sex oral. Strângerea unei mingi pentru a face o venă mai accesibilă ca strângerea unui penis. În timp ce procedurile toracice ca mângâierea sânilor și procedurile inghinale ca penetrarea vaginală”, au explicat ei, potrivit The Sun

Ei și-au amintit, de asemenea, concluziile unui studiu din 2009, care a constatat că cei mai susceptibili de a experimenta halucinații sexuale au primit doze mai mari de anestezice și aveau mai puțin de 50 de ani.

Au existat, de asemenea, rapoarte despre persoane care au avut halucinații similare în timp ce iau pastile de somn și anti-anxietate precum alprazolam și temazepam, care sunt, de asemenea, sedative-hipnotice.

Aceștia au subliniat importanța ca pacienții să fie conștienți de faptul că visarea anormală este o posibilitate atunci când începe un medicament sedativ-hipnotic.

Recent Posts

Lucruri esențiale pe care oamenii nu le fac. Sunt vitale pentru sănătate

Elemente vitale pentru sănătate. Dr. Cezar, celebrul cardiolog, dezvăluie care sunt elementele vitale pentru sănătate.…

21 de minute ago

Pelagra

Ce este, cum se manifestă și de ce apare boala PELAGRA? Pelagra este boala cauzată…

51 de minute ago

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Află dacă pot consuma cireșe

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr…

o oră ago

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

2 ore ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

2 ore ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra