Sari la conținut

Operație neobișnuită a unei paciente însărcinate, la Arad. Pacienta se plângea de dureri abdominale, dar avea o tumoare de 4,5 kg

transplant de organe
Sursa foto: 123rf.com.

O pacientă însărcinată s-a prezentat la spital cu dureri abdominale, iar medicii au optat pentru operație de urgență, întrucât tumoarea de 4.5 kg punea în pericol atât viața mamei, cât și a fătului.

O echipă medicală coordonată de dr. Adrian Popa, medic primar obstetrică-ginecologie, a extras o tumoare de 4,5 kilograme de la o pacientă în vârstă de 32 de ani și aflată în aproape 14 săptămâni de sarcină. Pacienta s-a prezentat la spital cu o tumoare ovariană dreaptă, voluminoasă, care punea în pericol atât viața mămicii, cât și a fătului, informează ARADON.

“Intervenția a fost efectuată conform criteriilor IOTA (International Ovarian Tumor Analysis), iar postoperator evoluția mamei și a bebelușului au fost favorabile, aceasta fiind externată.

Echipa medicală, care a realizat intervenția a fost formată din: dr.Adrian Popa, medic primar Obstetrică-Ginecologie, dr. Cristina Onel, medic specialist Obstetrică-Ginecologie, dr. Bianca Panda, medic rezident Obstetrică-Ginecologie, dr. Alina Popa, medic primar Anestezie și Terapie Intensivă, Mona Mihalcovici – asistentă medicală principală instrumentară și Erzsebet Kiss – asistentă medicală principală ATI”, transmit reprezentanții Spitalului Clinic Județean de Urgență Arad.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel