Categories: Ştiri sănătate

Este necesară a patra doză de vaccin? Anunțul făcut de Raed Arafat

Este necesară a patra doză de vaccin? Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, spune că această ipoteză nu este exclusă.

Pentru moment, Raed Arafat spune că crede că se va ajunge la această situație, însă, în orice caz, această ipoteză nu este exclusă.

„Nu cred că vom ajunge acolo (la doza a patra – n.r.), dar știți cum este, totul depinde de cum evoluează lucrurile, totul depinde de ce variante pot să apară, dacă apare vreo variantă care să fie una care îngrijorează.

La acest moment, cum merge treaba, probabil că nu vom ajunge doza a patra”, a declarat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, potrivit digi24.ro.

Raed Arafat: Există această posibilitate de vaccinare anual

Șeful DSU a transmis că totul depinde în funcție de cum evoluează lucrurile. În eventualitatea în care virusul devine unul endemic, vaccinarea anti-COVID ar putea fi anuală, ca cea pentru gripa sezonieră.

„Probabil, și e o altă variantă, să ajungem ca acest virus să devină endemic, asta înseamnă că așa cum facem vaccinul anual pentru gripă sezonieră, să includem inclusiv un vaccin anual pentru SARS-CoV-2 care să ne protejeze (…).

Nu știm. Nu mă pronunț, pentru că nu este domeniul meu în care să fiu foarte aprofundat, să vin să vă dau argumente și tot. Aici, colegii care sunt pe partea de imunologie, pe partea de epidemiologie, virologie, ei pot să vină și să spună ce cred.

Dar, din ce citim și din ce urmărim pe partea științifică, există această posibilitate de vaccinare anuală, sezonieră, dacă devine o infecție endemică, să zicem, sezonieră, care apare în sezon, cum apare gripa sezonieră, și ne vaccinăm. Eu mă vaccinez în fiecare an pentru gripă”, a completat Arafat.

”Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 2 februarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 35.802 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 120 decese, dintre care 13 decese anterioare.” arată primele date ale bilanțului COVID-19 al zilei de 2 februarie 2022.

Recent Posts

Fenomen îngrijorător. Rata cancerelor de colon a crescut cu 500% la această categorie de vârstă

Cazurile de cancer de colon sunt tot mai frecvente la adulții tineri, însă datele recente…

18 minute ago

Românii au strâns o sumă record la Pilonul II de pensii. Cât are fiecare, în medie

Românii au strâns o sumă record la Pilonul II de pensii.Românii au reușit să acumuleze…

47 de minute ago

Cercetător român: Acest fruct dizolvă și elimină acidul uric

Fructul care dizvolvă acidul uric și menține ficatul sănătos, recomandat de un cercetător român. E…

o oră ago

Pesionarii ale căror pensii se recalculează de două ori. Şeful Casei de Pensii: „Vor beneficia de încă o altă creștere opțională”

Pensii recalculate de două ori. Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii, a detaliat schimbările…

2 ore ago

Citeste si: