duminică, octombrie 2, 2022

Este necesară a patra doză de vaccin? Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, spune că această ipoteză nu este exclusă.

Pentru moment, Raed Arafat spune că crede că se va ajunge la această situație, însă, în orice caz, această ipoteză nu este exclusă.

„Nu cred că vom ajunge acolo (la doza a patra – n.r.), dar știți cum este, totul depinde de cum evoluează lucrurile, totul depinde de ce variante pot să apară, dacă apare vreo variantă care să fie una care îngrijorează.

Te-ar mai interesa: Cafeaua îți poate arăta cum va fi vremea. Incredib...

La acest moment, cum merge treaba, probabil că nu vom ajunge doza a patra”, a declarat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, potrivit digi24.ro.


Raed Arafat: Există această posibilitate de vaccinare anual

Șeful DSU a transmis că totul depinde în funcție de cum evoluează lucrurile. În eventualitatea în care virusul devine unul endemic, vaccinarea anti-COVID ar putea fi anuală, ca cea pentru gripa sezonieră.

„Probabil, și e o altă variantă, să ajungem ca acest virus să devină endemic, asta înseamnă că așa cum facem vaccinul anual pentru gripă sezonieră, să includem inclusiv un vaccin anual pentru SARS-CoV-2 care să ne protejeze (…).

Te-ar mai interesa: Etalare RUNE pentru 3-9 octombrie. Iată ce secrete...

Nu știm. Nu mă pronunț, pentru că nu este domeniul meu în care să fiu foarte aprofundat, să vin să vă dau argumente și tot. Aici, colegii care sunt pe partea de imunologie, pe partea de epidemiologie, virologie, ei pot să vină și să spună ce cred.

Dar, din ce citim și din ce urmărim pe partea științifică, există această posibilitate de vaccinare anuală, sezonieră, dacă devine o infecție endemică, să zicem, sezonieră, care apare în sezon, cum apare gripa sezonieră, și ne vaccinăm. Eu mă vaccinez în fiecare an pentru gripă”, a completat Arafat.

Te-ar mai interesa: Studiu: Demența, una dintre afecțiunile cauzate de...

”Conform datelor existente la nivelul CNCCI la data de 2 februarie 2022, ora 10.00, în intervalul de 24 de ore, au fost înregistrate 35.802 cazuri de persoane pozitive cu SARS-COV-2. De asemenea, au fost raportate 120 decese, dintre care 13 decese anterioare.” arată primele date ale bilanțului COVID-19 al zilei de 2 februarie 2022.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private