Categories: Ştiri sănătate

„Este o zi tristă pentru țara noastră, ne despărțim de doi dintre cei mai iubiți români”

Ziua de duminică, 5 septemebrie 2021, va rămâne în mintea multor români, ca o duminică neagră – duminica în care ne-am despărțit de două personalități marcante ale României, care au pus țara noastră la loc de cinste în lume. Ivan Patzaichin şi Ion Caramitru s-au stins din viață.

„Astăzi este o zi tristă pentru ţara noastră. Ne despărţim de doi dintre cei mai iubiţi români. Ivan Patzaichin şi Ion Caramitru au luminat arenele sportive şi scenele pe care au urcat. Învingători şi strălucitori în sport şi teatru, Ivan Patzaichin şi Ion Caramitru, prin dispariţia lor neaşteptată, ne lasă de azi mai săraci, consolaţi doar de amintirea gloriei pe care au dăruit-o României prin energia, talentul, dăruirea şi eforturile lor de a fi cei mai buni. Condoleanţe familiilor şi celor dragi pentru pierderea suferită!”, a scris Klaus Iohannis pe Facebook.

Multiplul campion olimpic la canoe Ivan Patzaichin a decedat la vârsta de 71 de ani. Patzaichin a cucerit patru medalii de aur şi trei de argint la Jocurile Olimpice.

Ivan Patzaichin, cel mai mare canoist al României, suferea de o boală incurabilă, despre care familia nu dorește să vorbească.

Familia sportivului, care dorește discreție, a anunțat ulterior pe pagina de Facebook decesul legendarului campion, printr-un scurt mesaj.

Actorul Ion Caramitru s-a stins din viață duminică, la vârsta de 79 de ani, la Spitalul „Elias” din Capitală.

Ion Caramitru era director al Teatrului Naţional Bucureşti (TNB) şi preşedinte al Uniunii Teatrale din România (UNITER). Zilele acestea, trebuia să se afle la Iași pentru a participa la Festivalul Serile Filmului Românesc (SFR). Din cauza problemelor medicale, actorul a lipsit de la eveniment, scrie Mediafax. La începutul lunii august, medicii i-ar fi descoperit o infecție în sânge.

Una dintre primele reacții la vestea neașteptată a morții lui Ion Caramitru vine de la familia regală a României, în condițiile în care era binecunoscută afinitatea marelui actor pentru monarhie.

„Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și ASR Principele Radu au aflat cu nespusă tristețe neașteptata veste a trecerii la cele veșnice a marelui actor Ion Caramitru. Alături de Regele Mihai I și de Custodele Coroanei Margareta încă din primele zile ale lui decembrie 1989, Ion Caramitru a fost un devotat, constant și curajos apărător al principiilor și valorilor Coroanei Române, precum și un adevărat prieten”, transmite familia regală a României.

Recent Posts

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

9 minute ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

38 de minute ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

o oră ago

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

2 ore ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică