duminică, iunie 4, 2023
    Din cuprinsul articolului

Ziua de duminică, 5 septemebrie 2021, va rămâne în mintea multor români, ca o duminică neagră – duminica în care ne-am despărțit de două personalități marcante ale României, care au pus țara noastră la loc de cinste în lume. Ivan Patzaichin şi Ion Caramitru s-au stins din viață.

„Astăzi este o zi tristă pentru ţara noastră. Ne despărţim de doi dintre cei mai iubiţi români. Ivan Patzaichin şi Ion Caramitru au luminat arenele sportive şi scenele pe care au urcat. Învingători şi strălucitori în sport şi teatru, Ivan Patzaichin şi Ion Caramitru, prin dispariţia lor neaşteptată, ne lasă de azi mai săraci, consolaţi doar de amintirea gloriei pe care au dăruit-o României prin energia, talentul, dăruirea şi eforturile lor de a fi cei mai buni. Condoleanţe familiilor şi celor dragi pentru pierderea suferită!”, a scris Klaus Iohannis pe Facebook.

Te-ar mai interesa: Avertismentul Lidei Fecioru: „Aşa aduci ghinionul ...

Multiplul campion olimpic la canoe Ivan Patzaichin a decedat la vârsta de 71 de ani. Patzaichin a cucerit patru medalii de aur şi trei de argint la Jocurile Olimpice.

Ivan Patzaichin, cel mai mare canoist al României, suferea de o boală incurabilă, despre care familia nu dorește să vorbească.

Familia sportivului, care dorește discreție, a anunțat ulterior pe pagina de Facebook decesul legendarului campion, printr-un scurt mesaj.

Actorul Ion Caramitru s-a stins din viață duminică, la vârsta de 79 de ani, la Spitalul „Elias” din Capitală.

Ion Caramitru era director al Teatrului Naţional Bucureşti (TNB) şi preşedinte al Uniunii Teatrale din România (UNITER). Zilele acestea, trebuia să se afle la Iași pentru a participa la Festivalul Serile Filmului Românesc (SFR). Din cauza problemelor medicale, actorul a lipsit de la eveniment, scrie Mediafax. La începutul lunii august, medicii i-ar fi descoperit o infecție în sânge.

Te-ar mai interesa: Medicii trag un semnal de alarmă! Otrava care îți ...

Una dintre primele reacții la vestea neașteptată a morții lui Ion Caramitru vine de la familia regală a României, în condițiile în care era binecunoscută afinitatea marelui actor pentru monarhie.

„Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și ASR Principele Radu au aflat cu nespusă tristețe neașteptata veste a trecerii la cele veșnice a marelui actor Ion Caramitru. Alături de Regele Mihai I și de Custodele Coroanei Margareta încă din primele zile ale lui decembrie 1989, Ion Caramitru a fost un devotat, constant și curajos apărător al principiilor și valorilor Coroanei Române, precum și un adevărat prieten”, transmite familia regală a României.

Te-ar mai interesa: Horoscop rune 5-11 iunie 2023, cu Mihai Voropchiev...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private