Categories: Ştiri sănătate

Este OFICIAL: România în criză socială! Începe GREVA și în sistemul de sănătate.

Sindicatele din sănătate anunță că mențin calendarul protestelor, în pofida rezultatelor favorabile obținute în urma discuțiilor cu autoritățile.

Federația Sanitas precizează că, astfel, va menține o presiune continuă, ca avertisment că membrii de sindicat nu mai acceptă amânări sau soluții parțiale la problemele din domeniul medical și din cel al asistenței sociale.

Solicitările se referă, în principal, la deblocarea angajărilor, acordarea voucherelor de vacanță, atingerea salariului de bază maxim prevăzut în legea salarizării pentru toate categoriile de angajați din sănătate și asistență socială, revizuirea ierarhiei pentru toate funcțiile în viitoarea grilă de salarizare, cu recunoașterea importanței asistentului medical.

Sindicaliștii din Sănătate au anunțat că vor intra în grevă japoneză, începând cu 7 iulie. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, nu a negat transformarea acesteia într-o grevă generală.

„Întotdeauna există o posibilitate și dacă noi, cei care am discutat cu sindicaliștii, nu ne ținem promisiunile, lucrul acesta este posibil, dar nu cred să fie cazul. Eu am participat la multe runde de discuții, atât cu Sanitas, cât și cu Solidaritatea Sanitară.

Ultima discuție a fost la sediul Guvernului României cu primul ministru și cu domnul președinte Ciolacu, iar șapte dintre revendicările sindicaliștilor de la Sanitas, au făcut obiectul nu numai a discuției, ci și a unui agreement. Unele dintre ele sunt realizabile în perioada imediat următoare, e vorba de blocarea posturilor din sistemul de sănătate, scoaterea lor la concurs.

De asemenea, semnarea contractului colectiv de muncă. În plus, sunt alte revendicări care au fost de comun acord, agreate, respectiv finanțarea voucherelor de vacanță, dintr-un fond separat de bugetul spitalului”, a spus Alexandru Rafila, în exclusivitate pentru Antena 3 CNN.

Recent Posts

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli de inimă în decurs de un an după naștere

Tratamentul infertilității dublează riscul de boli cardiace. Există o creștere semnificativă a riscului de a…

19 minute ago

Un adolescent de 14 ani a murit după ce a mâncat un singur chips picant. Ambalajul avertiza că provoacă „durere intensă”

Tragedie în America, unde un adolescent a murit după ce a mâncat un chips extrem…

o oră ago

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Ce condiție trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot încasa până la 1.000 de lei în plus. Pensionarii și persoanele în…

2 ore ago

Horoscop zilnic 17 mai. Certuri și discuții. Află care sunt zodiile care vor avea parte de dezamăgiri

Horoscop 17 mai 2024. Află care sunt predicțiile astrelor pentru toate semnele zodiacale, în materie…

2 ore ago

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică