Sari la conținut

Este OFICIAL: România în criză socială! Începe GREVA și în sistemul de sănătate.

Sindicatele din sănătate anunță că mențin calendarul protestelor, în pofida rezultatelor favorabile obținute în urma discuțiilor cu autoritățile.

Federația Sanitas precizează că, astfel, va menține o presiune continuă, ca avertisment că membrii de sindicat nu mai acceptă amânări sau soluții parțiale la problemele din domeniul medical și din cel al asistenței sociale.

Solicitările se referă, în principal, la deblocarea angajărilor, acordarea voucherelor de vacanță, atingerea salariului de bază maxim prevăzut în legea salarizării pentru toate categoriile de angajați din sănătate și asistență socială, revizuirea ierarhiei pentru toate funcțiile în viitoarea grilă de salarizare, cu recunoașterea importanței asistentului medical.

Citeste si:

Sindicaliștii din Sănătate au anunțat că vor intra în grevă japoneză, începând cu 7 iulie. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, nu a negat transformarea acesteia într-o grevă generală.

„Întotdeauna există o posibilitate și dacă noi, cei care am discutat cu sindicaliștii, nu ne ținem promisiunile, lucrul acesta este posibil, dar nu cred să fie cazul. Eu am participat la multe runde de discuții, atât cu Sanitas, cât și cu Solidaritatea Sanitară.

Ultima discuție a fost la sediul Guvernului României cu primul ministru și cu domnul președinte Ciolacu, iar șapte dintre revendicările sindicaliștilor de la Sanitas, au făcut obiectul nu numai a discuției, ci și a unui agreement. Unele dintre ele sunt realizabile în perioada imediat următoare, e vorba de blocarea posturilor din sistemul de sănătate, scoaterea lor la concurs.

De asemenea, semnarea contractului colectiv de muncă. În plus, sunt alte revendicări care au fost de comun acord, agreate, respectiv finanțarea voucherelor de vacanță, dintr-un fond separat de bugetul spitalului”, a spus Alexandru Rafila, în exclusivitate pentru Antena 3 CNN.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.