Ești mereu obosit? Iată care pot fi cauzele

Ești mereu obosit? Iată care pot fi cauzele acestei oboseli cronice și a dorinței de a dormi tot timpul. Atenție, oboseala excesivă poate fi și semn de boală.

Un somn bun este esențial pentru starea generală de sănătate, pentru că în timpul somnului se eliberează niște hormoni importanți pentru repararea și regenerarea celulară.

Din păcate, cei mai mulți dintre noi nu dormim suficient (adică cel puțin 7 ore pe noapte), și asta duce la oboseală. Apoi mai contează și cum dormi.

Dacă somnul nu este odihnitor, te trezești din diverse motive, ba te duci la baie, te scoli să bei apă, ba ți-e cald, ba ți-e frig, ba a visat copilul urât și s-a pus pe urlat, ba sari ca ars că poate n-a sunat alarma sau n-ai auzit-o, ăla nu mai e somn.

Și mai e și problema insomniei cauzată de stres, menopauză, probleme de sănătate sau condițiile de dormit. Ei bine, dintre toate acestea, stresul cronic poate duce la epuizare fizică și psihică. Iar de aici pornesc o grămadă de probleme serioase.

Oboseala cronică poate fi cauzată de afecțiuni precum apneea de somn, hipotiroidismul, cancerul, scleroza multiplă, tulburările de anxietate, bolile renale, depresia, diabetul și fibromialgia, potrivit Pacientul 2.0.

Dormi 7-8 ore și tot te simți obosit

Poți dormi și 7-8 ore neîntrerupt, așa cum este ideal, dar tot obosit te simți? Ei bine, în acest caz, poate fi vorba de o lipsă de minerale și vitamine, cum ar fi: magneziu, fier, vitaminele B2, B3, B5, B6, B9, B12, C, D și E.

Atenție la alimentație!

O alimentație insuficientă sau consumul de alimente ultraprocesate, sărace în nutrienți esențiali, poate duce la deficiențe calorice și nutritive, ceea ce provoacă epuizare.

Atunci când organismul nu primește suficiente calorii și nutrienți (cum ar fi proteinele) începe să descompună grăsimea și mușchii pentru a satisface cererea de energie.

Ei bine, așa se ajunge la o pierdere de grăsime corporală și de masă musculară, ceea ce poate declanșa oboseala.

În plus, dietele bogate în alimente ultraprocesate afectează nivelul de energie. De exemplu, o dietă bogată în zahăr adăugat poate dăuna somnului și poate duce la niveluri ridicate de zahăr în sânge și de insulină, ceea ce va duce la oboseală accentuată.

Deshidratarea

Și menținerea unei bune hidratări este importantă, pentru că un organism deshidratat are un nivel scăzut de energie și de aici ne confruntăm cu oboseală, amețeli și dureri de cap. Și sunt afectate și ciclurile de somn.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

7 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

7 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

8 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

8 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

9 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

9 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică