sâmbătă, octombrie 1, 2022

Ești mereu obosit? Iată care pot fi cauzele acestei oboseli cronice și a dorinței de a dormi tot timpul. Atenție, oboseala excesivă poate fi și semn de boală.

Un somn bun este esențial pentru starea generală de sănătate, pentru că în timpul somnului se eliberează niște hormoni importanți pentru repararea și regenerarea celulară.

Din păcate, cei mai mulți dintre noi nu dormim suficient (adică cel puțin 7 ore pe noapte), și asta duce la oboseală. Apoi mai contează și cum dormi.

Te-ar mai interesa: Mineralul esențial pentru buna funcționare a creie...

Dacă somnul nu este odihnitor, te trezești din diverse motive, ba te duci la baie, te scoli să bei apă, ba ți-e cald, ba ți-e frig, ba a visat copilul urât și s-a pus pe urlat, ba sari ca ars că poate n-a sunat alarma sau n-ai auzit-o, ăla nu mai e somn.

Și mai e și problema insomniei cauzată de stres, menopauză, probleme de sănătate sau condițiile de dormit. Ei bine, dintre toate acestea, stresul cronic poate duce la epuizare fizică și psihică. Iar de aici pornesc o grămadă de probleme serioase.

Oboseala cronică poate fi cauzată de afecțiuni precum apneea de somn, hipotiroidismul, cancerul, scleroza multiplă, tulburările de anxietate, bolile renale, depresia, diabetul și fibromialgia, potrivit Pacientul 2.0.

Te-ar mai interesa: Astăzi este mare sărbătoare pentru creștini. Ce ru...

Dormi 7-8 ore și tot te simți obosit

Poți dormi și 7-8 ore neîntrerupt, așa cum este ideal, dar tot obosit te simți? Ei bine, în acest caz, poate fi vorba de o lipsă de minerale și vitamine, cum ar fi: magneziu, fier, vitaminele B2, B3, B5, B6, B9, B12, C, D și E.

Atenție la alimentație!

O alimentație insuficientă sau consumul de alimente ultraprocesate, sărace în nutrienți esențiali, poate duce la deficiențe calorice și nutritive, ceea ce provoacă epuizare.

Te-ar mai interesa: Semnele care pot să prevestească un infarct și cu ...

Atunci când organismul nu primește suficiente calorii și nutrienți (cum ar fi proteinele) începe să descompună grăsimea și mușchii pentru a satisface cererea de energie.

Ei bine, așa se ajunge la o pierdere de grăsime corporală și de masă musculară, ceea ce poate declanșa oboseala.

În plus, dietele bogate în alimente ultraprocesate afectează nivelul de energie. De exemplu, o dietă bogată în zahăr adăugat poate dăuna somnului și poate duce la niveluri ridicate de zahăr în sânge și de insulină, ceea ce va duce la oboseală accentuată.

Te-ar mai interesa: Schimbări frecvente de dispoziție: 3 deficiențe nu...

Deshidratarea

Și menținerea unei bune hidratări este importantă, pentru că un organism deshidratat are un nivel scăzut de energie și de aici ne confruntăm cu oboseală, amețeli și dureri de cap. Și sunt afectate și ciclurile de somn.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private