Categories: Ştiri sănătate

Europa adoptă o serie de noi măsuri pentru a combate răspândirea virusului SARS-CoV-2. Iată care sunt noile decizii

Europa impune treptat o serie de noi măsuri pentru a combate răspândirea rapidă a virusului. Iată care sunt reglementările evidențiate și care țări vor avea parte de schimbări.

Potrivit RADOR, Europa urmează să adopte o serie de noi măsuri pentru a ține sub control răspândirea virusului. Reglementările includ carantinarea în masă, precum și alte limite.

Printre țările care vor suporta schimbări se află Italia. Aceasta a depășit un milion de cazuri de la începutul pandemiei și riscă izolarea totală. Momentan, în câteva regiuni din Italia s-a impus carantina. De asemenea, în Grecia va fi restricționată circulația în timpul nopții, măsură deja luată de numeroase state. Spania, pe de altă parte, va solicita pasagerilor care vin din zona roșie un test negativ COVID pentru a intra în țară. Este vorba despre un test efectuat cu 72 de ore, necesar pentru a trece granița. Dacă nu au un test valid, autoritățile vor sancționa persoanele în cauza, conform legii, și vor efectua un test rapid de anticorpi. Finlanda, Norvegia și o parte a Greciei sunt singurele teritorii care nu se situează pe harta roșie.

”Dacă la sosirea în aeroport sau în port, unde se realizează controalele deja implementate – de temperatură, de documente şi vizual – pasagerii nu prezintă dovada testului, li se oferă posibilitatea realizării unui test rapid de antigen, cu rezultat în scurt timp şi vor plăti o amendă. Dacă vin din ţări din afara Uniunii Europene, accesul li se poate interzice dacă nu îndeplinesc condiţiile cerute de noi.” , susține Salvador Illa, ministrul sănătății din Spania.

Testele negative de COVID nu sunt solicitate în Franța și Italia. Spania, în schimb, a luat această masură după ce a depășit pragul de 40.000 de persoane decedate. Noua politică de frontieră a fost impusă de autorități ca urmare a bilanțului de la începutul pandemiei, care a depășit 1.400.000 de infectări cu SARS-CoV-2.

Recent Posts

La cât ajunge pensia unui român cu 35 de ani vechime în muncă, după recalculare

Pensie după 35 de ani de muncă. După o perioadă de 35 de ani de…

5 ore ago

Simptome care apar în orice tip de de cancer și sunt adesea ignorate până e prea târziu

Cancerul este o afecțiune complexă și diversă, cu peste 100 de tipuri diferite cunoscute până…

5 ore ago

Ce să mănânci dacă ai glicemia mare. Cele mai bune alimente care elimină zahărul din sânge

Știi ce alimente te ajută să scazi glicemia? Prediabetul este caracterizat prin prezența valorilor crescute…

6 ore ago

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România, înclus în patrimoniul Unesco. Merită să-l vizitezi cel puțin o dată în viață

Unul dintre cele mai frumoase orașe din România. În România există un oraș de o…

6 ore ago

Nutriționist: Acest fruct îngrașă cel mai tare. E un șoc pentru ficat dacă mâncăm prea mult

Fructul care îngrașă cel mai mult. Dr. Mihaela Bilic, cunoscut medic nutriționist, atenționează în legătură…

7 ore ago

Horoscop 20 – 26 mai 2024. E momentul să culegem roadele în urma eforturilor depuse

Horoscop 20 - 26 mai 2024. O săptămână plină de evenimente semnificative. Cu patru evenimente…

7 ore ago

Citeste si: