luni, ianuarie 18, 2021
Alecu Carmen

Klaus Iohannis, anunțul serii. CARANTINĂ parțială în România. Circulația restricționată pe timp de noapte.

În deschiderea ședinței de Guvern de joi, președintele Klaus Iohannis a anunțat noi măsuri restrictive. Iohannis a anunțat că circulația pe timpul nopții va fi interzisă, măștile vor fi obligatorii peste tot, în toată țara, târgurile și piețele vor fi închise, iar școlile vor trece toate în online.

Klaus Iohannis, anunțul serii. CARANTINĂ parțială în România.

„Suntem îngrijorați. Am avut azi apropae 10.000 de cazuri noi de persoane care s-au îmbolnăvit. Trebuie să fim realiști. Sunt necesare măsuri mai ferme pentru a controla extinderea pandemiei.

Măsurile care s-au luat până acum nu mai sunt suficiente.  Sunt necesare măsuri în plan național, precum școlile să treacă toate în online, angajații și din public și privat să treacă la telemuncă peste tot unde este posibil, magazinele trebuie să fie închise seara, circulația pe timpul nopții trebuie restricționată, petrecerile trebuie interzise, târgurile și piețele trebuie închise, portul măștii trebuie să devină obligatoriu peste tot în țară.

Vrem să controlăm extinderea pandemiei, dar în același timp ne dorim să continuăm activitatea economică. Campania electorală se va desfășura în condiții foarte stricte. Democrația nu poate fi pusă în paranteză, alegerile trebuie să aibă loc chiar și în aceste condiții. Toate aceste măsuri trebuie transpuse într-o Hotărâre de Guvern, care va intra în vigoare luni” a declarat Klaus Iohannis în deschiderea ședinței de Guvern.

Măsurile luate în această seară vor fi valabile 30 de zile.

„Măsurile stabilite în prezenta hotărâre sunt valabile pe o perioadă de 30 de zile, la finalul acestora urmând a fi analizată evoluția situației epidemiologice, restricțiile putând fi eliminate începând cu valoarea inferioară a ratei de incidență cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile în situația unui trend descendent, iar în cazul unui trend ascendent se vor lua alte măsuri pentru limitarea răspândirii COVID-19”, se arată în Hotărârea de Guvern privind stabilirea unor măsuri suplimentare necesar a fi aplicate pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.