miercuri, martie 3, 2021

Europa impune treptat o serie de noi măsuri pentru a combate răspândirea rapidă a virusului. Iată care sunt reglementările evidențiate și care țări vor avea parte de schimbări.

Potrivit RADOR, Europa urmează să adopte o serie de noi măsuri pentru a ține sub control răspândirea virusului. Reglementările includ carantinarea în masă, precum și alte limite.

Printre țările care vor suporta schimbări se află Italia. Aceasta a depășit un milion de cazuri de la începutul pandemiei și riscă izolarea totală. Momentan, în câteva regiuni din Italia s-a impus carantina. De asemenea, în Grecia va fi restricționată circulația în timpul nopții, măsură deja luată de numeroase state. Spania, pe de altă parte, va solicita pasagerilor care vin din zona roșie un test negativ COVID pentru a intra în țară. Este vorba despre un test efectuat cu 72 de ore, necesar pentru a trece granița. Dacă nu au un test valid, autoritățile vor sancționa persoanele în cauza, conform legii, și vor efectua un test rapid de anticorpi. Finlanda, Norvegia și o parte a Greciei sunt singurele teritorii care nu se situează pe harta roșie.

”Dacă la sosirea în aeroport sau în port, unde se realizează controalele deja implementate – de temperatură, de documente şi vizual – pasagerii nu prezintă dovada testului, li se oferă posibilitatea realizării unui test rapid de antigen, cu rezultat în scurt timp şi vor plăti o amendă. Dacă vin din ţări din afara Uniunii Europene, accesul li se poate interzice dacă nu îndeplinesc condiţiile cerute de noi.” , susține Salvador Illa, ministrul sănătății din Spania.

Testele negative de COVID nu sunt solicitate în Franța și Italia. Spania, în schimb, a luat această masură după ce a depășit pragul de 40.000 de persoane decedate. Noua politică de frontieră a fost impusă de autorități ca urmare a bilanțului de la începutul pandemiei, care a depășit 1.400.000 de infectări cu SARS-CoV-2.

Ultimele stiri

Parteneri