Categories: Expertul zilei

EVITĂ aceste legume și fructe în perioada următoare. Ce poți consuma în Postul Crăciunului

EVITĂ aceste legume și fructe în perioada următoare. Ce poți consuma în Postul Crăciunului, astfel încât să ai o dietă echilibrată ce nu îți va pune sănătatea în pericol.

 

Postul Crăciunului a început de astăzi și ține timp de 40 de zile, perioadă în care cu toții suntem tentați să consumăm și alimente nu tocmai sănătoase.

De pildă, anumite legume trebuie evitate în această perioadă, riscurile fiind destul de grave.

Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție, a spus, într-un interviu pentru DC News, care sunt legumele de care ar fi mai bine să ne ferim.

Potrivit expertului în nutriție, trebuie să alegem legumele și fructele de sezon în detrimentul celor din extrasezon.

De exemplu, iarna ar trebui să creștem consumul de rădăcinoase care sunt legume mai consistente care ne dau energie, sațietate și ne ajută să suportăm mai ușor frigul.

Care sunt cele mai sănătoase legume și fructe

„Ceea ce eu spun mereu clientelor mele de la yummdiet.com este că pentru o alimentație care să nu pună probleme nici sănătății, nici siluetei avem nevoie în fiecare zi de 300 de grame de fructe

diferite, 700 de grame de legume variate, de 60 de grame de cereale integrale sau 240 de grame de cartof, de 300 de grame de iaurt și ouă, precum și de 270 de grame de pește, carne sau lactate, precum și de 20 de grame de nuci.

În ceea ce privește tipul de legume pe care îl consumăm recomandarea mea este să optăm pe cât posibil pe variantele locale de sezon pe care le avem la îndemână.

De exemplu, iarna ar trebui să creștem consumul de rădăcinoase care sunt legume mai consistente care ne dau energie, sațietate și ne ajută să suportăm mai ușor frigul”.

Legume cu un conținut mare de fibre

Pentru a ne pregăti organismul să revină la o alimentație cu produse de origine animală, expertul recomandă ca în perioada postului să consumăm multe legume cu un nivel ridicat de fibre și să nu facem abuz de produse de origine animală în prima zi de Crăciun, pentru a nu destabiliza digestia.

Cori Grămescu mai spune că în această perioadă este indicat să facem mişcare, pe cât posibil după un program regulat şi constant, şi să încercăm, acolo unde se poate, să petrecem timp și în aer liber, pentru a întări sistemul imunitar, potrivit DC News.

De pildă, o variantă simplă de meniu este o salată de rădăcinoase (țelină, albitură, morcovi) și câteva măsline. Putem face un dressing din ulei de măsline, puțin muștar, sare și piper. Va fi absolut delicioasă.

De asemenea, se mai poate prepara o mâncare de praz cu mămăliguță iar ca variantă de mic dejun, se poate alege o combinație de fulgi de ovăz și prune uscate hidratate de cu seară în apă.

Dar pe lângă acestea, mai sunt o grămadă de alte variante sănătoase și ușor de preparat, cum ar fi supele creme, tocănițele etc.

Recent Posts

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

2 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

3 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

3 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

4 ore ago

A avut dureri de cap luni întregi, a mers la spital și i-a uimit pe medici / FOTO

Durerea de cap cauzată de un vierme parazitar este extrem de rară, deoarece de obicei…

4 ore ago

Cum a reușit un medic să se vindece de o boală incurabilă pe creier

Tumoare pe creier. O tumoare pe creier este o creștere anormală a celulelor în interiorul…

5 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra