Sari la conținut

Brutărie închisă de ANPC. Este absolut incredibil ce au găsit comisarii ANPC acolo! Aveți mare grijă de unde cumpărați…

Brutărie închisă de ANPC. Incredibil ce au găsit comisarii ANPC acolo! Aveți mare grijă de unde cumpărați… Astfel de locuri sunt pericole pentru sănătate!

 

Comisarii ANPC au găsit un focar de infecție într-o brutărie din Cartierul Rahova, București. Potrivit unui comunicat de presă, operatorul economic se numește SC Ross Pan SRL- “Brutărie”.

În urma verificărilor, comisarii ANPC au descoperit folosirea unor materii prime cu insecte vii şi moarte (musculiţe, larve), se mai arată în comunicat preluat de Realitatea.net.

Insecte, rugină, mizerie…

De asemenea, s-a constatat păstrarea, în camera de depozitare a materiilor prime, în condiţii de igiena precară, cu rafturi total neigienizate, cu prezenţa ruginei şi a insectelor.

Totodată, unele tăvi de coacere aveau grad avansat de uzură şi arsuri în exces iar unele rasteluri şi rafturi erau neigienizate, depreciate, cu rugină.

Mai mult, au constatat folosirea malaxorului şi a dospitorului fără a fi igienizate iar pavimentul era deteriorat și avea plăci de gresie spartă. Acesta era neigienizat, ca şi pereţii cu plăci de faianţă spartă și neigienizați.

Alte nereguli constatate de echipele de control au fost: folosirea unui agregat frigorific neigienizat, cu urme de vopsea exfoliata, rugină, cu ventilatoarele cu strat grosier de praf şi impurităţi;

13.000 de lei amendă, pedeapsă prea mică pentru pericolul pentru clienți

depozitarea direct pe paviment a materiei prima; nerespectarea vecinătăţii produselor alimentare în agregatul frigorific; utilizarea unor vitrine neigienizate; lipsa buletinului de verificare metrologică.

ANPC a amendat brutăria cu 13.000 de lei, a oprit definitiv de la comercializare 400 de kilograme de produse alimentare şi a închis temporar spaţiul de vânzare şi cel de producţie până la remedierea deficienţelor, se mai arată în comunicatul  ANPC, preluat de Realitatea.net.

Din păcate, astfel de situații sunt în multe zone, pericolul pentru cei ce consumă produsele realizate aici. Până la depistarea tuturor spațiilor de alimentație publică fără reguli elementare de igienă, putem doar să ne rugăm să nu ne îmbolnăvim…

Sau, în acest caz, să ne facem singuri pâinea acasă!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel