Categories: Expertul zilei

Experți în sănătate: alimentele care provoacă depresie

Cuplul Sorin și Diana Gadola promovează un stil de viață sănătos pe rețelele de socializare. Cei doi realizează diferite videoclipuri în care vorbesc despre alimentație, somn și oferă sfaturi pentru menținerea unui organism puternic în fața afecțiunilor.

Invitați în podcastul iThink cu Iusti Fudulu, Sorin și Diana Gadola au vorbit, despre alimentele care duc cel mai tare la depresie.

Alimente care duc la depresie

”Sunt expertă în alimente care duc la depresie”, a explicat Diana Gadola râzând și mărturisind totodată că, în trecut, a fost chiar ea ”dependentă” de astfel de alimente. Iar rezultatele nu au întârziat să apară. S-a luptat cu depresia ani buni.

”Ciocolata, care își face loc în viața ta puțin câte puțin, până ajungi să faci un fel de obsesie pentru ea… În cazul în care ne putem limita la două bucățele de ciocolată de calitate, organică dacă se poate, cu zahăr din trestie sau cu zahăr de cocos, organic, fără E-uri, conservanți, coloranți, este benefică.

Și chipsurile, care au fost preferatele mele, și care sunt minunate. Și ele fac parte capitolul depresie, din păcate.

Aici mai intră și mâncarea de tip fast food, inclusiv mâncarea de catering care nu este de prea bună calitate”, a mai explicat Diana Gadola în emisiunea iThink cu Iusti Fudulu.

Depresia se poate instala încă din copilărie

Sorin Gadola, pe de altă parte, susține că depresia are cauze multiple, care pot pleca încă din copilărie.

”În copilărie, pe la 7 ani, am descoperit calculatorul. Și stăteam 16-18 ore pe zi. Am devenit foarte bun pentru că am fost foarte perseverent. Și am intrat într-o depresie, dar nu foarte clară. Aveam foarte mulți nervi, jocuri video, am devenit foarte repede antisocial”, povestește Sorin Gadola.

”Ulterior, am lăsat-o puțin mai moale, nu știu exact motivul, foarte probabil îndemnat de părinți. Am început să ies pe afară, a dispărut depresia. Și tot așa, pe parcurs, am făcut tot felul de alegeri proaste. De exemplu, când am ajuns aproape adult, mâncam numai ciocolată, chipsuri. Iarăși am ajuns să fiu destul de irascibil.

Sănătatea este pe ultimul loc pentru majoritatea

Acesta este, de fapt, elefantul din cameră despre care lumea nu vorbește. Foarte greu m-am prins, Cred că abia pe la 28-29 de ani, adică eu când nu eram încă adult am început să fiu mai irascibil, după care iarăși am început să fiu mai activ fizic, să am mai mare grijă la sănătate, să fiu mai bine. Dar cum lucrurile nu sunt clare, pentru că toți suntem grăbiți, până la urmă investim în apartamente, în mobilă, în mașini. Sănătatea este pe ultimul loc pentru majoritatea. Așa a fost și la mine.

Și ajungi la un moment dat la medic, și încerci tot felul de soluții, mai ales atunci când intervine depresia, deoarece totul vine din oxigen, din mâncare, din atitudine care este cultivată psihic, dar trebuie să fie cultivată și din alegerile zilnice”, mai spune el.

 

Recent Posts

Ce este acupunctura: cum funcționează și când e recomandată. Care sunt riscurile asociate

Acupunctura este o formă de medicină tradițională chineză care implică inserarea de ace subțiri în…

11 minute ago

Candidat pe listele pentru Consiliul Local Sibiu, cu toată familia. Bunica Maria are 93 de ani și vrea să fie vocea pensionarilor

Bunica Maria are 93 de ani și vrea să fie vocea pensionarilor. Ioan Ştefan Zară…

41 de minute ago

Alertă ANM: Vremea se schimbă RADICAL în România. Se întâmplă începând chiar de azi

Alertă ANM: Europa traversează o perioadă complicată, din punct de vedere meteorologic. Mai multe țări…

o oră ago

Turiștii, atenționați cu privire la amenzile pe dușuri în destinații turistice celebre. Amenzile pot ajunge și la 600.000 de euro!!!

Amenzi de duș în destinații turistice celebre. Turiștii au fost avertizați să respecte restricțiile de…

2 ore ago

Ce este boala și de ce apare. Cele 21 de tipuri de boli

Boala este o stare care afectează organismul, provocând o disfuncție sau o alterare a stării…

2 ore ago

Schimbare majoră pentru toți pensionarii. Șeful Casei de Pensii a făcut anunțul! „Tot istoricul va fi vizibil”

Schimbare majoră pentru toți pensionarii. Daniel Baciu, șeful Casei Naționale de Pensii Publice (CNPP), anunță…

3 ore ago

Citeste si: