Experții avertizează: Două tipuri de pește ar putea crește tensiunea arterială

Având diverse beneficii pentru sănătate, peștele este plin de acizi grași omega-3, care s-au dovedit a fi benefici pentru inimă și creier.

În timp ce sistemul tău cardiovascular s-ar putea bucura atunci când mănânci somon fript, tipul de pește și procesul de preparare contează.

Îngrijorător este faptul că două tipuri de pește îți pun vasele de sânge la un risc mai mare de a dezvolta hipertensiune arterială, potrivit unui farmacist.

Deoarece tensiunea arterială ridicată, sau hipertensiunea arterială, este precursorul unor probleme grave de sănătate, cum ar fi atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale, este crucial să vă țineți sub control.

Cu toate acestea, peștele uscat și afumat ar putea împiedica aceste eforturi.

Abbas Kanani, farmacist la Farmacia Online Chemist Click, a recomandat limitarea acestor alimente dacă suferiți deja de hipertensiune arterială.

Două tipuri de pește ar putea crește tensiunea arterială

În ciuda faptului că sunt plini de proteine și nutrienți esențiali, peștele uscat și afumat poate crește și mai mult un nivel ridicat.

Kanani a spus: „Persoanele cu tensiune arterială ridicată ar trebui să limiteze cantitatea pe care o mănâncă din cauza conținutului ridicat de sodiu.

„Consumul de prea multă sare poate duce la creșterea tensiunii arteriale.

„Corpul reține apa atunci când mâncăm sare. Atunci când mâncăm prea mult, apa suplimentară din sânge provoacă o presiune suplimentară asupra pereților vaselor de sânge, crescând tensiunea arterială.”

De fapt, consumul prea mult al popularului condiment este „cea mai mare cauză” a hipertensiunii arteriale, informează Blood Pressure UK.

În plus, consumul excesiv de sare poate duce la alte probleme de sănătate, de la boli de inimă la accidente vasculare cerebrale.

Din fericire, reducerea cantității de ingredient comun este una dintre cele mai simple modalități de a scădea nivelul de lectură, recomandă organizația caritabilă.

Pentru a prelua din nou controlul asupra consumului de sare, Blood Pressure UK recomandă să vă uitați pe etichete și să evitați alimentele cu un conținut ridicat de sare, adică 1,5 grame sau mai mult la 100 de grame de alimente.

Recent Posts

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

25 de minute ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

56 de minute ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

o oră ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

2 ore ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

2 ore ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică