Sari la conținut

Experții avertizează: Două tipuri de pește ar putea crește tensiunea arterială

pește
Sursa foto: arhiva doctorulzilei

Având diverse beneficii pentru sănătate, peștele este plin de acizi grași omega-3, care s-au dovedit a fi benefici pentru inimă și creier.

În timp ce sistemul tău cardiovascular s-ar putea bucura atunci când mănânci somon fript, tipul de pește și procesul de preparare contează.

Îngrijorător este faptul că două tipuri de pește îți pun vasele de sânge la un risc mai mare de a dezvolta hipertensiune arterială, potrivit unui farmacist.

Deoarece tensiunea arterială ridicată, sau hipertensiunea arterială, este precursorul unor probleme grave de sănătate, cum ar fi atacurile de cord și accidentele vasculare cerebrale, este crucial să vă țineți sub control.

Cu toate acestea, peștele uscat și afumat ar putea împiedica aceste eforturi.

Abbas Kanani, farmacist la Farmacia Online Chemist Click, a recomandat limitarea acestor alimente dacă suferiți deja de hipertensiune arterială.

Două tipuri de pește ar putea crește tensiunea arterială

În ciuda faptului că sunt plini de proteine și nutrienți esențiali, peștele uscat și afumat poate crește și mai mult un nivel ridicat.

Kanani a spus: „Persoanele cu tensiune arterială ridicată ar trebui să limiteze cantitatea pe care o mănâncă din cauza conținutului ridicat de sodiu.

„Consumul de prea multă sare poate duce la creșterea tensiunii arteriale.

„Corpul reține apa atunci când mâncăm sare. Atunci când mâncăm prea mult, apa suplimentară din sânge provoacă o presiune suplimentară asupra pereților vaselor de sânge, crescând tensiunea arterială.”

De fapt, consumul prea mult al popularului condiment este „cea mai mare cauză” a hipertensiunii arteriale, informează Blood Pressure UK.

În plus, consumul excesiv de sare poate duce la alte probleme de sănătate, de la boli de inimă la accidente vasculare cerebrale.

Din fericire, reducerea cantității de ingredient comun este una dintre cele mai simple modalități de a scădea nivelul de lectură, recomandă organizația caritabilă.

Pentru a prelua din nou controlul asupra consumului de sare, Blood Pressure UK recomandă să vă uitați pe etichete și să evitați alimentele cu un conținut ridicat de sare, adică 1,5 grame sau mai mult la 100 de grame de alimente.

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel