Categories: Ştiri sănătate

Familiile celor ce au murit de COVID-19, cu credite la banci, nu mai sunt despăgubite de asiguratori. „Există clauză de excludere”

Asigurări. Familiile celor ce au murit de COVID-19, cu credite la banci, nu mai sunt despăgubite de asiguratori, dacă pe certificatele de deces apare visusul SARs-CoV-2. Cauza: clauzele de excludere pentru pandemiile decretate.

Avocatul Adrian Cuculis a explicat, la Atena 3, care sunt acese clauze de excludere are firmelor de asigurări de viață.

„Situația este absolut șocantă. Sunt zeci de mii de oameni care au asigurări de viață și sunt mii de persoane care au decedat în urmă contractării visurului COVID-19. Atenție, există clauză de excludere atunci când pe certificatul constatator al decesului este făcută mențiunea că ai fi murit de COVID.

Cei care au murit de Covid nu sunt despăgubiți de asiguratori

Doar că, în acest caz particular al nostru, această cauză a decesului este post-COVID. Și totuși, chiar și în această situație, am primit din partea asiguratorului un înscris, prin care ni s-a adus la cunoștință că nu vor fi despăgubiți cei care au rămas în urma decedatului, respectiv familia acestuia. Vreo 35.000 de euro ar avea de plătit în momentul de față.

Prin simplul fapt că Guvernul României a decretat pandemie și la noi în țară, iar din acel moment clauza respectivă a devenit aplicabilă. Orice persoană din țara asta, dacă are vreun membru al familiei cu credit la bancă, cu o datorie pe undeva, și au avut o asigurare de viață pentru situația în care ar fi decedat, nu vor fi despăgubiți în ipoteza în care ar contracta COVID și din pricina acestui virus ar muri.

Clauza poate fi denunțată doar în instanță

Lucrurile acestea pot fi rezolvate într-un singur mod. Moral și normal, legal, în același timp, ar fi trebuit că Guvernul, în momentul în care a decretat această stare de pandemie și în România, să aibă în vedere și situațiile acestea. Și pe partea cealaltă, dacă aceste clauze, pentru că noi vorbim de ani de zile de clauzele abuzive, nu au fost explicate celor care au făcut asigurări de viață, s-ar putea că cei care au asemenea clauze contractuale să le denunțe în instanța de judecată.

Toți asigurătorii au implementat această clauză contractuală, iar ei se vor folosi de această clauză contractuală prin care nu vor despăgubi absolut nimic, din punct de vedere pecuniar, dacă a fost decretată pandemie în România. Iar clauza contractuală poate fi denunțată exclusiv în instanță.”, a explicat avocatul la Antena 3.

Recent Posts

HOROSCOP 4 mai 2024. O ZODIE înfruntă dificultăţi mari!

Horoscopul zilei de sâmbătă, 4 mai 2024, spune că nativii zodiacului vor avea parte de…

7 ore ago

TOP 5 beneficii pentru sănătate ale consumului de ouă

Potrivit nutriţioniştilor, este un mit că valorile colesterolului cresc foarte mult după consumul de ouă,…

7 ore ago

Reţeta specială de Paşte la care nu renunţă Nadia Comăneci

Nadia Comăneci, sportiva simbol a gimnasticii româneşti din toate timpurile, a dezvăluit o rețetă specială…

8 ore ago

„Câmpurile de aur din România”, în atenţia NASA. Imagini spectaculoase din satelit

România a atras atenția NASA și a întregii lumi datorită unor imagini spectaculoase captate de…

8 ore ago

Mănăstirea Ghighiu, colţ de rai lângă Bucureşti. Izvor tămăduitor şi icoană făcătoare de minuni (FOTO+VIDEO)

Situată la doar 73 de kilometri de București, Mănăstirea Ghighiu este loc de pelerinaj pentru…

9 ore ago

Cât timp se pot consuma ouăle vopsite de Paşte? Un expert dă verdictul

Ouăle fierte şi vopsite sunt un produs traditional esenţial care nu trebuie să lipsească de…

9 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic