Categories: Ştiri sănătate

FDA a aprobat un tratament revoluționar împotriva covid-19. Se apropie sfârșitul pandemiei?

Administrația pentru Alimente și Medicamente a autorizat primul cocktail de anticorpi monoclonali injectabil pentru prevenirea pe termen lung a Covid-19 în rândul persoanelor cu sistem imunitar slăbit înainte de a fi expuși la coronavirus.

FDA a emis miercuri o autorizație de utilizare de urgență pentru cocktailul de anticorpi AstraZeneca, Evusheld, pentru ceea ce este cunoscut sub numele de profilaxie pre-expunere, sau PrEP, împotriva Covid-19.

Până în prezent, astfel de anticorpi produși în laborator au fost autorizați doar ca tratament precoce al Covid-19 sau ca terapie preventivă pentru persoanele cu risc ridicat imediat după contactul strâns cu cineva care a fost testat pozitiv.

Evusheld poate fi utilizat ca PrEP de către persoanele cu vârsta de 12 ani și peste care sunt imunocompromiși moderat până la sever și care ar putea să nu obțină răspunsuri imune adecvate de la un vaccin Covid. Terapia este, de asemenea, o opțiune pentru persoanele  care au antecedente de reacții adverse severe la un vaccin Covid sau la componentele acestuia.

Terapia AstraZeneca presupune administrarea de injecții preventive la fiecare șase luni. Potrivit unui studiu clinic amplu controlat cu placebo, cocktailul este eficient în proporție de aproximativ 83% în prevenirea bolilor simptomatice în timpul unui astfel de interval.

Nu este clar modul în care varianta omicron a coronavirusului, care se răspândește în 57 de țări, inclusiv SUA, ar putea afecta eficacitatea terapiei cu anticorpi monoclonali.

Oamenii de știință de la AstraZeneca testează Evusheld împotriva noii variante, a declarat Ruud Dobber, vicepreședinte executiv și președinte al unității de afaceri BioPharmaceuticals a companiei. Ei sunt optimiști cu privire la eficacitatea sa împotriva variantei omicron, deoarece ambii anticorpi din cocktail, tixagevimab și cilgavimab, vizează proteina spike a virusului în moduri diferite și complementare.

Datele sunt așteptate în următoarele săptămâni, a spus Dobber într-un comunicat, potrivit CNBC.

Totuși, pentru mulți dintre cei aproximativ 3% dintre adulții din SUA care sunt imunocompromiși, vestea mult așteptată că anticorpii PrEP a fost în sfârșit eliminat ar trebui să aducă o ușurare profundă.

„Această nouă autorizație FDA este o dezvoltare foarte importantă pentru cei cu imunosupresie”, a spus dr. Alfred Kim, medic reumatolog la Universitatea Washington din St. Louis.

Evusheld ca PrEP, a spus el, „oferă o încărcătură sănătoasă de anticorpi pentru 40% până la 80% dintre imunodeprimați care au răspunsuri foarte slabe de anticorpi după vaccinarea SARS-CoV-2”.

 

Recent Posts

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

17 minute ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

46 de minute ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

o oră ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

11 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

11 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra