sâmbătă, octombrie 1, 2022

Ce lucru au in comun infectații cu Omicron este prezentat într-o analiză prezentată de Bestlifeonline.

Deși va mai dura câteva săptămâni pentru a trage concluzii certe cu privire la cea mai recentă variantă COVID, cercetătorii compară unele date provenind de la pacienții spitalizați, infectați cu Omicron, pentru a găsi elemente comune cu vechile variante.

Ce concluzii au fost trase din studiul făcut asupra infectaților cu Omicron

Răspândită în peste 40 de țări, varianta Omicron și-a croit drum în jurul lumii. Această nouă versiune a virusului a provocat îngrijorare din mai multe motive. Capacitatea sa de a se răspândi atât de repede îi face pe unii să se teamă că Omicron va domina globul în același mod în care a făcut-o Delta. În plus numărul mare de mutații ar putea face ca varianta Omicron să se sustragă protecției oferite de vaccinuri, potrivit unei analize Bestlifeonline.

Te-ar mai interesa: Îți plac pipotele de pui? Iată cât de benefice sun...

Un nou studiu realizat de medicii de la Spitalul Districtual Steve Biko/Tshwane din Pretoria, Africa de Sud, a analizat profilul a 42 de pacienți cu COVID, pe 2 decembrie, perioadă în care varianta Omicron a crescut în această țară. Potrivit studiului, 70% dintre acești pacienți nu au avut nevoie de oxigen suplimentar, necesar în cazurile severe de COVID.

Pacienții au o saturație bună de oxigen și nu prezintă niciun simptom respirator

„Acești pacienți au o saturație bună de oxigen și nu prezintă niciun simptom respirator. Sunt pacienții pe care i-am numi „internări accidentale de COVID”, care au avut un alt motiv medical de internare”, au precizat cercetătorii în raportul lor.

Te-ar mai interesa: Ceaiul pe care Regele Charles îl bea în fiecare di...

Ei susțin că asta înseamnă că mulți dintre pacienții infectați au fost internați din alte motive și nu au simptome semnificative de COVID, potrivit The New York Times.

De asemenea, raportul arată că opt dintre cei nouă pacienți cu diagnostic de COVID erau nevaccinați

„Un singur pacient a fost complet vaccinat, dar motivul unei saturații mici de oxigen a fost boala pulmonară obstructivă cronică [BPOC]”, au explicat cercetătorii.

Te-ar mai interesa: Unitate medicală închisă din lipsă de curent. Comu...

Varianta Omicron produce o forma ușoară a bolii

Cercetătorii au remarcat și că acest lucru este în contradicție cu alte valuri ale pandemiei, indicând faptul că Omicron ar putea produce o forma ușoară a bolii. Potrivit raportului, numărul de pacienți aflați în îngrijire medicală care aveau nevoie de oxigen suplimentar a fost „considerabil mai mare” în valurile anterioare ale pandemiei.

70 dintre cazurile de infectare cu Omicron din UE erau fie asimptomatice, fie ușoare

Africa de Sud nu este singura țară care a raportat că majoritatea cazurilor cu Omicron au avut o formă ușoară. Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) a publicat noi date, afirmând că toate cele 70 de cazuri de infectare cu Omicron, confirmate de țările Uniunii Europene, erau fie asimptomatice, fie ușoare. Până în prezent, nu au existat cazuri grave și nici decese raportate după aceste cazuri”, a declarat ECDC.

Te-ar mai interesa: Lipsa luminii naturale poate duce la dezvoltarea u...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private