Soluții naturale pentru ficatul gras

Din cuprinsul articolului

Ficat gras dieta. Ficatul gras (steatoza hepatică) este una dintre cele mai răspândite boli de ficat și constă în depunerea unui exces de grăsime în celulele hepatice făcându-le să nu mai funcționeze normal.

Simptomele principale ale steatozei hepatice sunt: astenie fizică (lipsa de putere), oboseală, somnolență, dureri sau disconfort în capul pieptulu, sau în dreptul ficatului, balonare.

Iată câteva soluții naturale prin care puteți combate boala:

1. Pierdeți în greutate: exercițiile fizice regulate și o dietă sănătoasă pot ajuta la menținerea unei greutăți corporale sănătoase și aceasta este una dintre etapele principale în tratarea ficatului gras.

Ficat gras dieta

2. Adăugați multe legume, fructe și cereale integrale în dieta zilnică.

3. Luați mese mai mici, la intervale scurte de timp și evitați alimente bogate în carbohidrati și grăsimi.

4. Evitați carnea grasă, prăjită și alimentele picante deoarece tind să producă căldură și suprastimulare.

5. Consumați fructe non-acide, cum ar fi: rodii, pepeni, pere și fructe de pădure.

6. Gătiți legumele la abur și serviti-le cu o cantitate mică de unt.

7. Plante bune pentru ficat:

  • Ghimbir: Deși ghimbirul este cel mai bine cunoscut pentru proprietatile sale digestive, are, de asemenea, actiuni anti-inflamatorii si antioxidante puternice. In ultima vreme, studiile de laborator pe animale au demonstrat ca ghimbirul poate ajuta in bolile de ficat gras non-alcoolicși acest lucru se datoreaza actiunii antioxidante.
  • Anghinarea: Principiile active din anghinare au actiune coleretica, colagoga, antimicrobiana, hipocolesterolemianta; regenereaza celulele hepatice, au rol decongestiv renal, cresc debitul urinar fara a modifica compozitia urinei , cresc cantitatea de acid uric eliminat, determina utilizarea rapida a sarurilor biliare si a pigmentilor din secretia biliara, materiile fecale revin la culoarea normala , tegumentele se decoloreaza, cresc functia antitoxica a ficatului.
  • Armuraiu sau ciulinul laptelui: antihepatotoxic, regenerant al celulelor hepatice (datorită silimarinei), hepatoprotector, tonic amar, hipocolesterolemiant, susţine activitatea hepatică şi renală protejând aceste organe împotriva efectelor adverse ale chimioterapicelor, antitumoral, antiproliferativ, galactogog, neurotrofic, neuroprotector, antioxidant.

Recent Posts

Medic: Nici cea mai grasă carne nu îți va crește colesterolul dacă o mănânci cu asta

Friptura de miel este vedeta zilei de Paște și este nelipsită de pe mesele românilor…

26 de minute ago

„Sfârșitul rasei umane”: Previziunea dramatică a lui Stephen Hawking care se adeverește deja

Stephen Hawking a fost unul dintre cei mai influenți oameni de știință din lume. Teoriile,…

56 de minute ago

Atenție! Cine nu ar trebui să mănânce OUĂ! Pot fi dăunătoare

Ouăle sunt unul dintre alimentele preferate din meniul familiei, însoțind micul dejun și orice tip…

o oră ago

Cantitatea exactă de vin pe care trebuie să o bei pentru îmbunătățirea sănătății inimii și prevenirea cancerului

Vinul își are rădăcinile în Mesopotamia antică, cu aproximativ 6.000 de ani în urmă. Sumerienii…

2 ore ago

Horoscop chinezesc: singurele două zodii care nu simt nimic în fața morții

Previziunile horoscopului chinezesc pentru începutul celei de-a cincea luni a anului anunță niște zile pline…

2 ore ago

Lucruri puțin cunoscute despre răstignirea lui Iisus. Ce s-a întâmplat în momentul în care Mântuitorul Și-a dat ultima suflare

Paștele este una dintre cele mai importante sărbători din calendarul creștin. În timp ce mulți…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancerul hepatic