Categories: Ştiri sănătate

Florin Cîțu: Persoanele care s-au vaccinat ar trebui să se bucure de o viață normală

Campania de vaccinare anti-COVID, la nivel național, are un adevărat succes. În acest moment, suntem singura țară care vaccinează persoane fără programare, lucru ce facilitează accelerarea procesului de imunizare și revenirea la normalitate. Premierul Florin Cîțu detaliază, în cadrul unei conferințe, mai multe informații despre campania de vaccinare și beneficiile persoanelor imunizate.

Maratoanele vaccinării anti-COVID, organizate în weekend, au făcut ca peste 100.000 de persoane să primească o doză de ser într-un interval de 24 de ore, însă mai bine de jumătate dintre acestea au primit doza de rapel. Sunt acum aproape 3.630.000 de oameni vaccinați cu cel puțin o doză, ceea ce pare să nu fie suficient pentru a se atinge ținta stabilită de autorități pentru 1 iunie, de 5 milioane, scrie Rador.

Florin Cîțu susține faptul că ținta de 5 milioane poate fi atinsă până la 1 iunie

„Obiectivul a fost să avem zece mii de persoane vaccinate, iar astăzi oficial avem peste 20 de mii de persoane vaccinate la maraton, ceea ce arată foarte clar dorinţa românilor de a reveni la normalitate cât mai curând şi faptul că românii au înţeles că singura soluţie de a reveni la normalitate o reprezintă vaccinarea.

Am mai spus-o, o spun din nou, nu este nici o coincidenţă că avem o rată a infectărilor în scădere semnificativ în acelaşi timp în care vedem şi o creştere a ratei de vaccinare. Deci ele merg mână în mână, este nu doar o corelaţie, este şi o relaţie de cauzalitate de la vaccinare către rata de infectare în scădere.

Continuăm în acelaşi ritm, avem resursele din partea guvernului, le punem la dispoziţie şi cu mai multe campanii de vaccinare în perioada următoare pentru a ne atinge ţinta pe care am pus-o la 1 iunie, de cinci milioane de persoane vaccinate. În continuare eu cred în această ţintă”, declară premierul.

Următorul pas, relaxarea restricțiilor

Autoritățile susțin că restricțiile de circulație vor fi ridicate dacă atingem o rată de imunizare de 50%. De asemenea, se discută relaxarea altor restricții anti-COVID.

„Vă daţi seama că discutăm despre toate restricţiile şi vrem să le relaxăm. Şi toate sunt legate de rata de vaccinare. Deci inclusiv această restricţie o luăm în calcul de a o relaxa.

Toate scenariile sunt pe masă. Din punctul meu de vedere este normal ca persoanele care s-au vaccinat și care nu mai reprezintă un risc în societate să poată să-și continue viața, să revină la normalitate, dar este punctul meu de vedere în acest moment”, adaugă Florin Cîțu.

 

 

Recent Posts

Alertă ANM: SCHIMBĂRI bruște ale vremii. PROGNOZA detaliată până pe 10 iunie

Administrația Națională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, în perioada 13…

24 de minute ago

Horoscop 13 mai cu Pavel Globa. Vești grozave pentru o zodie. Se vor debloca situațiile financiare și vor reuși să ducă la bun sfârșit proiectele

Horoscop zilnic pentru luni, 13 mai 2024, realizatde Pavel Globa. Startul de săptămână le aduce…

54 de minute ago

HOROSCOP. Top 4 zodii care au NOROC din naștere

Astrologia oferă perspective interesante asupra personalității și destinului nostru, modelând modul în care ne vedem…

11 ore ago

Planta miraculoasă de lângă casă. Ce boli tratează Mâna Maicii Domnului

Mâna Maicii Domnului sau Caprifoiul, cum i se mai spune, este o plantă puternic îmiresmată…

11 ore ago

Cu cât vor creşte, din nou, pensiile de la 1 ianuarie 2025. Cât va fi rata inflaţiei?

Odată cu intrarea în vigoare a Legii Pensiilor din 2024, pensionarii se așteaptă la cel…

12 ore ago

Citeste si: