vineri, octombrie 22, 2021

Autoritățile au susținut că anumite măsuri de relaxare ar putea intra în vigoare de la 1 iunie dacă situația epidemiologică va fi favorabilă. Revenirea la normalitate depinde în mod direct de succesul campaniei de vaccinare

anti-COVID, numărul persoanelor imunizate până la acea dată și, de asemenea, rata de infectare.

Ministerul Economiei propune un document care prevede anumite măsuri de relaxare ce ar putea intra în vigoare de la 1 iunie. Acesta include măsuri precum renunțarea la masca de protecție în aer liber și, de asemenea, ridicarea restricțiilor de circulație.

Potrivit documentului propus de Ministerul Economiei, masca nu ar mai fi obligatorie în aer liber, începând cu 1 iunie, dacă se va ajunge la un grad de vaccinare  de 50%. Același lucru ar trebui să se întâmple și în spațiile publice, însă aici gradul de vaccinare

ar trebui să crească la 70%, scrie Antena 3.

Autoritățile pregătesc revenirea la normalitate

Pe de altă parte, dacă propunerile vor fi acceptate, românii vor scăpa de restricțiile de circulație dacă gradul de vaccinare va depăși 50% din populație.

În ceea ce privește măsurile de relaxare pentru industria hotelieră, se elimină limitarea gradului de ocupare de 70%. De asemenea, evenimentele din interiorul hotelurilor vor putea fi organizate doar cu persoane vaccinate.

Accesul la piscine, atât în cazul celor interioare cât și a celor exterioare, se va face, doar în cazul persoanelor

imunizate sau a celor care au fost infectate și pot demonstra acest lucru.

În cazul barurilor și restaurantelor, se elimină orice limitare privind capacitatea de servire, dar sunt înlocuite cu măsuri de distanțare. La o incidență între 3 și 7,5 cazuri la mia de locuitori restaurantele rămân deschise doar pentru persoanele vaccinate.

Evenimentele mai mari de 20 de persoane ar putea fi reluate doar pentru persoanele vaccinate. Este vorba despre nunți sau botezuri.

Toate măsurile vor fi discutate cel mai probabil, vineri, în ședința Comitetului Interministerial pentru Revenirea la Normalitate

și, dacă vor trece, se vor regăsi într-o nouă hotărâre de guvern.

Ultimele stiri