joi, septembrie 29, 2022

Campania de vaccinare anti-COVID, la nivel național, are un adevărat succes. În acest moment, suntem singura țară care vaccinează persoane fără programare, lucru ce facilitează accelerarea procesului de imunizare și revenirea la normalitate. Premierul Florin Cîțu detaliază, în cadrul unei conferințe, mai multe informații despre campania de vaccinare și beneficiile persoanelor imunizate.

Te-ar mai interesa: O tânără de 22 ani s-a sinucis din cauza bolii Lym...

Maratoanele vaccinării anti-COVID, organizate în weekend, au făcut ca peste 100.000 de persoane să primească o doză de ser într-un interval de 24 de ore, însă mai bine de jumătate dintre acestea au primit doza de rapel. Sunt acum aproape 3.630.000 de oameni vaccinați cu cel puțin o doză, ceea ce pare să nu fie suficient pentru a se atinge ținta stabilită de autorități pentru 1 iunie, de 5 milioane, scrie Rador.

Florin Cîțu susține faptul că ținta de 5 milioane poate fi atinsă până la 1 iunie

„Obiectivul a fost să avem zece mii de persoane vaccinate, iar astăzi oficial avem peste 20 de mii de persoane vaccinate la maraton, ceea ce arată foarte clar dorinţa românilor de a reveni la normalitate cât mai curând şi faptul că românii au înţeles că singura soluţie de a reveni la normalitate o reprezintă vaccinarea.

Te-ar mai interesa: De ce nu e bine să la culcare cu stomacul gol. Iat...

Am mai spus-o, o spun din nou, nu este nici o coincidenţă că avem o rată a infectărilor în scădere semnificativ în acelaşi timp în care vedem şi o creştere a ratei de vaccinare. Deci ele merg mână în mână, este nu doar o corelaţie, este şi o relaţie de cauzalitate de la vaccinare către rata de infectare în scădere.

Continuăm în acelaşi ritm, avem resursele din partea guvernului, le punem la dispoziţie şi cu mai multe campanii de vaccinare în perioada următoare pentru a ne atinge ţinta pe care am pus-o la 1 iunie, de cinci milioane de persoane vaccinate. În continuare eu cred în această ţintă”, declară premierul.

Te-ar mai interesa: Inovațiile medicale în tratamentul cataractei: pac...

Următorul pas, relaxarea restricțiilor

Autoritățile susțin că restricțiile de circulație vor fi ridicate dacă atingem o rată de imunizare de 50%. De asemenea, se discută relaxarea altor restricții anti-COVID.

„Vă daţi seama că discutăm despre toate restricţiile şi vrem să le relaxăm. Şi toate sunt legate de rata de vaccinare. Deci inclusiv această restricţie o luăm în calcul de a o relaxa.

Toate scenariile sunt pe masă. Din punctul meu de vedere este normal ca persoanele care s-au vaccinat și care nu mai reprezintă un risc în societate să poată să-și continue viața, să revină la normalitate, dar este punctul meu de vedere în acest moment”, adaugă Florin Cîțu.

Te-ar mai interesa: Unde doare colonul și de ce apare durerea. Atenție...

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private