Din cuprinsul articolului
Potrivit cercetărilor, consumul zilnic de afine poate încetini procesul de îmbătrânire. Afinele sunt bogate în antioxidanți, cum ar fi antocianine, care luptă împotriva radicalilor liberi care provoacă deteriorarea celulelor și ADN-ului. Acești antioxidanți pot ajuta la prevenirea bolilor cronice legate de vârstă, cum ar fi bolile de inimă, diabetul și declinul cognitiv.
Consumul zilnic de afine încetinește îmbătrânirea și prelungește viața cu 16 ani, au descoperit oamenii de știință americani. Rezultatele studiului lor au fost publicate în The Journal of Nutrition, citat de Actualno.
În timpul studiului, experții au analizat datele privind starea de sănătate a 37 de mii de oameni. Participanții la experiment și dieta lor au fost monitorizate timp de opt ani. În special, oamenii de știință sunt interesați de modul în care flavonoidele conținute în acest fruct afectează corpul uman. S-a descoperit că afinele și căpșunile reduc riscul de deces mai mult decât alte fructe. Oamenii de știință recomandă consumul de fructe proaspete, dar în extrasezon, fructele sub orice formă sunt potrivite.
Alte beneficii ale afinelor Conțin o cantitate imensă de vitamine, antioxidanți și oligoelemente de care o persoană are nevoie”, spune medicul rus dr. Artyom Merinov.
Principalele avantaje ale fructelor de pădure sunt că conțin antioxidanți care previn apariția tumorilor maligne. Afinele pot, de asemenea, încetini procesul de îmbătrânire, iar datorită flavonoidelor și taninurilor, opresc procesele inflamatorii din organism.
Afinele au un efect pozitiv asupra sistemului cardiovascular.
Substanțele din compoziția lor ajută la normalizarea tensiunii arteriale și la creșterea hemoglobinei, ceea ce previne dezvoltarea anemiei, suprimă dezvoltarea microflorei patogene și elimină excesul de lichid din organism. Aceste fructe mici sunt un adevărat depozit de vitamine. Vitaminele A, C și grupa B au un efect pozitiv asupra stării organismului în ansamblu, vitamina K reglează procesul de coagulare a sângelui, îl diluează și previne formarea cheagurilor de sânge, iar acidul pantotenic normalizează metabolismul. Fructele conțin și elemente utile precum potasiu, magneziu, fosfor, fier, cupru, precum și acizi organici.
Nu numai fructele sunt utile, ci și frunzele lor. Conțin mulți taninuri, acizi triterpenici și flavonoide, vitamina C, uleiuri esențiale, glicozidă de arbutină și carotenoide.
„Afinele sunt recomandate femeilor însărcinate pentru a preveni dezvoltarea diabetului gestațional. Într-un studiu din 2021, oamenii de știință au arătat că consumul zilnic a 280 de grame de afine împreună cu o porție de 12 grame de fibre reduce semnificativ riscul de a dezvolta această complicație”, a adăugat expertul.
În plus, afinele sunt utile pentru menținerea tinereții și frumuseții unei femei. Datorită cantității mari de antioxidanți, acest fruct ajută la încetinirea proceselor de îmbătrânire prematură.
Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…
Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…
Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…
Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…
Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…
Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4. Această…