Fructele acestea sprijină sănătatea inimii și pot fi consumate de către hipertensivi

Caisele sunt un adevărat izvor de sănătate pentru om. Pot fi consumate proaspete, deshidratate sau în dulceață ori gem (fără zahăr!), sunt la fel de bune, cu proprietăți uimitoare pentru organismul uman.

Bogate în betacaroten, vitaminele B3, C şi E, în fibre şi zaharuri simple, dar şi în oligoelemente precum: magneziu, potasiu, fosfor, fier, calciu, fluor, brom ori cobalt, caisele furnizează energie organismului şi reglează procesele care susţin ritmul somn-veghe, ce sunt perturbate de multe ori de stresul cotidian.

Hipertensivii, mai ales cei care au probleme pe fondul sensibilităţii la sodiu, ar trebui să consume în mod regulat caise.

Datorită nutrienţilor pe care îi conţin, aceste fructe sunt benefice pentru sănătatea inimii. Betacarotenul şi licopenul protejează colesterolul LDL de oxidare, iar astfel, pot fi prevenite anumite boli de inimă.

Datorită conţinutului de licopen, caisele previn şi cancerul de prostată. Spre exemplu, barbatii care consumă alimente bogate in licopen si ceai verde prezinta un risc scazut de a dezvolta cancer de prostata

Potrivit unui studiu comparativ, bărbaţii care au o dietă bogată în fructe şi legume bogate în licopen – roşii, caise, grepfrut roz, pepene roşu, papaya şi guava au un risc cu  82%  mai mic de cancer de prostată faţă de cei care nu au aceste obiceiuri alimentare.

De asemenea, caisele fac minuni și pentru piele. Rupeți o caisă și masați tenul, gâtul și decolteul. Fructul trebuie să fie bine copt și zemos. Lăsați să se usuce în mod natural, după care repetați procedeul. Clătiți apoi pielea cu apă călduță. Repetați procesul de 2 ori pe zi. Această metodă este eficientă și pentru persoanele care suferă de acnee sau au tenul congestionat din cauza căldurii și transpirației excesive.

Recent Posts

Boala Huntington, tulburarea genetică care distruge creierul

Boala Huntington este o afecțiune ereditară care provoacă degradarea progresivă a celulelor nervoase din creier,…

8 ore ago

Rafila, despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon: Cu siguranţă a fost un conflict intern

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat despre scandalul de la Spitalul Sfântul Pantelimon că a…

9 ore ago

Ce se întâmplă cu glicemia persoanelor cu diabet dacă mănâncă 1 ou pe zi?

Oamenii de știință au studiat ani de zile efectul dietei şi al stilului de viaţă…

9 ore ago

Rafila sare în apărarea dr. Cârstoiu, acuzat că a lucrat şi în privat: Este dreptul medicilor să lucreze şi în sistemul public şi în cel privat

În contextul scandalului legat de medicul Cătălin Cîrstoiu, care s-a retras din cursa pentru Primăria…

10 ore ago

5 simptome precoce ale demenței care apar de la 40 de ani

Potrivit estimărilor, numărul persoanelor care suferă de demenţă la nivel mondial aproape se va tripla…

10 ore ago

Patriarhul Daniel: Sfintele Paşti reprezintă sărbătoarea iertării, a păcii şi a bucuriei

Credincioşii ortodocşi şi greco-catolici sărbătoresc duminică Învierea Domnului, cea mai mare sărbătoare a creştinilor.  Patriarhul…

11 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Nicturia