Din cuprinsul articolului
Are un efect alcalinizant, care facilitează eliminarea substanțelor reziduale, cum ar fi acidul uric, care provoacă inflamarea articulațiilor și a rinichilor.
Consumul de fructe de pădure oferă diferiți nutrienți esențiali pentru buna funcționare a organismului, așa că este foarte benefic să le consumăm zilnic. Acestea oferă multă apă, o cantitate mare de fibre și diferite vitamine și minerale.
De fapt, o cercetare publicată în revista Circulation a Asociației Americane a Inimii susține că consumul a trei sau mai multe porții de afine și căpșuni pe săptămână poate ajuta femeile să își reducă riscul de atac de cord cu până la o treime.
Afinele și căpșunile conțin niveluri ridicate de compuși naturali numiți flavonoizi dietetici, care se găsesc, de asemenea, în struguri și vin, mure, vinete și alte fructe și legume.
Potrivit studiului, o subclasă de flavonoide, numite antociani, ar putea contribui la dilatarea arterelor, ajută împotriva acumulării plăcii și oferă alte beneficii cardiovasculare.
Cu toate acestea, consumul de căpșuni, în special, are și un efect alcalinizant, care facilitează eliminarea substanțelor reziduale, cum ar fi acidul uric, care provoacă inflamații la nivelul articulațiilor și rinichilor. În același mod, consumul acesteia este recomandat în cazurile de artrită și gută, potrivit site-ului Mejor con Salud.
Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…
Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…
Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…
Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…
În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…
Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…