Sari la conținut

Ceaiul natural antiinflamator care ajută la scăderea nivelului de acid uric

acidul uric
Sursă foto: pixbay.com

Descompunerea în organism a unor substanțe cunoscute sub numele de purine are ca rezultat acidul uric, un compus care este generat în organism; purinele sunt prezente în unele alimente și băuturi, dar sunt, de asemenea, produse de organismul însuși atunci când celulele mor.

MedlinePlus explică faptul că cea mai mare parte a acidului uric se dizolvă în sânge și se deplasează până la rinichi, de unde este excretat în urină. Dacă organismul produce mai mult acid uric, nu va scăpa suficient de mult de el, ceea ce poate îmbolnăvi o persoană. Nivelurile ridicate de acid uric din sânge se numesc hiperuricemie.

Pentru a afla dacă un pacient are niveluri excesive de acid uric, medicul va trimite un test de sânge sau de urină care va da rezultatele relevante pentru a lua măsurile necesare, în cazul în care pacientul are niveluri inadecvate ale acestui compus.

Atunci când acidul uric se acumulează în sânge și nu este filtrat de rinichi pentru a fi expulzat în urină, acest compus se acumulează în lichidul roșu, formând cristale asemănătoare unor ace în interiorul și în jurul articulațiilor; această afecțiune se numește gută.

„Guta este o formă de artrită care provoacă o inflamație dureroasă la nivelul articulațiilor. Nivelurile ridicate de acid uric pot provoca, de asemenea, pietre la rinichi sau insuficiență renală. Dar nu toată lumea cu niveluri ridicate de acid uric va avea aceste probleme”, explică el.

Remediu pentru a reduce nivelul de acid uric

Site-ul de sănătate, frumusețe și îngrijire personală Mejor con Salud oferă rețeta pentru mai multe remedii de casă care pot reduce nivelul de acid uric din organism. Merită menționat faptul că nu există dovezi științifice privind utilizarea acestora. În plus, înainte de a le lua, este important să obțineți aprobarea unui profesionist din domeniul sănătății.

Apă călduță cu oțet de cidru de mere

Ingrediente

  • 2 linguri de oțet de cidru de mere (20 ml).
  • 1 cană de apă (250 ml).

Preparare

  • Diluați oțetul într-o cană de apă caldă.
  • Consumați această băutură o dată pe săptămână (sau conform recomandărilor medicului dumneavoastră).

Infuzie de urzică

Ingrediente

  • 1 cană de apă (250 ml).
  • 1 lingură de frunze de urzică (10 g).

Preparare

  • Se încălzește cana de apă și, când ajunge la punctul de fierbere, se adaugă frunzele de urzică.
  • Acoperiți băutura și lăsați-o la infuzat timp de 10 minute.
  • După acest timp, beți băutura.

Infuzie de coada-calului

Ingrediente

  • 1 cană de apă (250 ml).
  • 1 lingură de coada-calului (10 g).

Preparare

  • Puneți cana cu apă la foc mediu și, când atinge punctul maxim de fierbere, adăugați coada-calului.
  • Opriți focul, lăsați băutura să stea timp de 10 minute și strecurați.
  • După ce ați făcut acest lucru, vă puteți bucura de băutură.

 

 

 

 

Prisăcaru Theona

Mi-am descoperit pasiunea pentru jurnalism in urma cu mai mulți ani si pot spune ca profesia nu este deloc usoara, ci extrem de solicitanta, plina de dinamism, care aduce noi provocari in fiecare zi. Totodata, implica si o doza mare de responsabilitate. Va multumesc atat pentru aprecierile voastre, cat si pentru criticile constructive!

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel