Sari la conținut

Fructul care ajută la reducerea excesului de acid uric și la eliminarea gutei

gută
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro
Simptome extrem de dureroase care indică guta

Are un efect alcalinizant, care facilitează eliminarea substanțelor reziduale, cum ar fi acidul uric, care provoacă inflamarea articulațiilor și a rinichilor.

Consumul de fructe de pădure oferă diferiți nutrienți esențiali pentru buna funcționare a organismului, așa că este foarte benefic să le consumăm zilnic. Acestea oferă multă apă, o cantitate mare de fibre și diferite vitamine și minerale.

De fapt, o cercetare publicată în revista Circulation a Asociației Americane a Inimii susține că consumul a trei sau mai multe porții de afine și căpșuni pe săptămână poate ajuta femeile să își reducă riscul de atac de cord cu până la o treime.

Afinele și căpșunile conțin niveluri ridicate de compuși naturali numiți flavonoizi dietetici, care se găsesc, de asemenea, în struguri și vin, mure, vinete și alte fructe și legume.

Potrivit studiului, o subclasă de flavonoide, numite antociani, ar putea contribui la dilatarea arterelor, ajută împotriva acumulării plăcii și oferă alte beneficii cardiovasculare.

Cu toate acestea, consumul de căpșuni, în special, are și un efect alcalinizant, care facilitează eliminarea substanțelor reziduale, cum ar fi acidul uric, care provoacă inflamații la nivelul articulațiilor și rinichilor. În același mod, consumul acesteia este recomandat în cazurile de artrită și gută, potrivit site-ului Mejor con Salud.

Alte beneficii pentru sănătate ale căpșunilor

Sunt hidratante

  • Datorită conținutului ridicat de apă, în jur de 92%, căpșunile sunt unul dintre cele mai hidratante alimente pentru organism.
  • Sunt recomandate pentru zilele călduroase, nu doar pentru că împrospătează organismul, ci și pentru că ajută la contracararea pierderilor de lichide.
  • De asemenea, sunt una dintre cele mai bune opțiuni pentru sportivi, deoarece conțin minerale esențiale care favorizează echilibrul electroliților din organism.

Combaterea constipației

  • Căpșunile conțin cantități semnificative de fibre alimentare care, combinate cu apa, ajută la îmbunătățirea mișcării intestinale pentru a facilita expulzarea materiilor fecale.
  • Acești compuși lubrifiază deșeurile și facilitează trecerea lor prin tractul digestiv.

Acestea previn bolile cardiovasculare

  • Căpșunile conțin un tip de antioxidant care reușește să reducă nivelul de inflamație din țesuturi și, de altfel, scade nivelul colesterolului și al trigliceridelor.
  • Ajută la reducerea riscului de hipertensiune arterială, deoarece crește elasticitatea arterelor și previne blocajele, potrivit unui studiu publicat în The British Journal of Nutrition.
  • Chiar și consumul acestuia de două-trei ori pe săptămână poate reduce probabilitatea atacurilor de cord și a accidentelor vasculare cerebrale.

Apăra sănătatea ochilor

  • Acest aliment conține niveluri ridicate de pigmenți precum luteina și zeaxantina, două carotenoide care ajută la protejarea sănătății ochilor.
  • Acești antioxidanți, împreună cu vitamina C, creează un filtru împotriva razelor UV ale soarelui și a toxinelor. Acest lucru reduce probabilitatea de a dezvolta cataractă sau degenerare maculară.

 

 

 

Etichete:

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel