Categories: Expertul zilei

Fructul de sezon recomandat de Mihaela Bilic. ”Faceți o cură! Înlătură oboseala și crește performanțele intelectuale și fizice”

Nutriționistul Mihaela Bilic recomandă să mâncăm nuci, mai ales cât sunt crude pentru că sunt pline de iod și se digeră mai ușor, în plus o mână de nuci e la îndemâna oricui.

Iată ce a scris pe pagina sa de Facebook:

”Când vine vorba de fructe oleaginoase știm că sunt gustarea ideală, sățioasă, pline de fibre, minerale și grăsimi nesaturate valoroase pentru sănătate. Însă magazinele sunt pline de produse exotice, care nu cresc pe meleagurile noastre, așa că ne trezim mâncând alune, caju, fistic și migdale iar de nuci uităm cu totul!

Un pumn de miez de nucă zilnic

Aceste fructe se numesc oleaginoase pentru că au concentrate multe grăsimi în structura lor. Grăsime înseamnă multe calorii dar și mai greu de digerat, mai ales când avem o bilă leneșă. Cu cât acești sâmburi sunt mai uscați și mai deshidratați „cad” mai greu, așa că multe persoane aleg să-i consume după ce îi țin câteva ore în apă.

Nu asteptați ca nucile să se usuce și să se râncezească prin cămară, faceți  o cură de minerale și iod, accelerază metabolismul, înlătură oboseala și crește performanțele fizice și intelectuale. Un pumn de miez de nucă zilnic… e la îndemâna oricui.

Oleaginoasele, un concentrat de sănătate

Fructele oleaginoase (nuci, alune, migdale, fistic, caju) sunt un concentrat de calorii dar si de sanatate. Un pumn dintr-o astfel de gustare sanatoasa are in jur de 200cal, dar si multe proteine, minerale si acizi grasi esentiali benefici pentru organism.
Continutul lor mare de grasimi nu trebuie sa va sperie, 85% din ele sunt grasimi mono si poli-nesaturate de care este nevoie pentru buna functionare a corpului; productie de hormoni, metabolism, regenerare si functionare celulara, activitate cerebrala, imunitate, vedere, coagularea sangelui, contractia muschilor, frumusetea pielii, totul depinde de aceste lipide.
Pe scurt fructele oleaginoase
– contin multe fibre si minerale (magneziu, fier)
– au vit E si fitonutrienti cu efect antioxidant
– sunt sursa de Omega 3 cu efect anti-inflamator
– contin grasimi mono-nesaturate care cresc colesterolul bun (HDL)
– contin grasimi poli-nesaturate care scad colesterolul rau (LDL)
In plus ajuta digestia, stimuleaza activitatea vezicii biliare si previne formarea calculilor. Vitamina E ajuta memoria si puterea de concentrare si chiar previne imbatranirea cerebrala.
Simplu de avut in poseta, ghiozdan sau in sertarul de la birou, un pumn de nuci sau alune este gustarea perfecta…pentru orice varsta.

Recent Posts

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

14 minute ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

44 de minute ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

10 ore ago

Fructe pe care ar trebui să le mănânci zilnic dacă ești stresat, potrivit unui medic

Fructele care combat stresul. consumul de fructe poate aduce o multitudine de beneficii pentru sănătate,…

11 ore ago

Horoscop 17 mai 2024. Scorpion, trebuie să amâni deciziile importante. Capricorn, latura ta creativă este perfect aliniată

Horoscop 17 mai 2024. Problemele domestice sunt primordiale pentru nativii din zodia Rac. Pentru cei…

11 ore ago

Retenția de apă, semnul unei boli de inimă. Cum eliminăm apa în exces

Excesul de lichide din organism poate fi cauzat de diferite motive, cum ar fi consumul…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra