Fructul verii care scade rapid colesterolul. Previne bolile de inimă şi reduce vâscozitatea sângelui

Din cuprinsul articolului

Menținerea colesterolului în parametri normali ne ajută să prevenim apariția prematură a bolilor cardiovasculare și depinde într-o măsură foarte mare și de stilul nostru de viață.

Alimentația sănătoasă, 30 de minute de mișcare moderată zilnic, renunțarea la fumat și limitarea consumului de sare și de zahăr, sunt cele mai bune alegeri care ne pot ajuta să creștem colesterolul bun și să ne păstrăm tonusul fizic și psihic.

Pentru că nu dă simptome neplăcute şi semne clinice evidente, se recomandă verificarea periodică a nivelului de colesterol în special în cazul persoanelor cu risc crescut. În general, 75% din colesterol este produs de ficat, iar restul de 25% provine din aportul alimentar.

Medicii spun că, printre cele mai eficiente alimente în reducerea grăsimilor din sânge, se numpără şi coacăzele negre. Aceste fructe abundă în flavonoizi, care reduc, printre altele, vâscozitatea sângelui, potrivit actualno.com.

De altfel, mai multe studii de laborator au confirmat această ipoteză medicală, care se bazează pe faptul că antocianinele – antioxidanţii prezenţi în acest tip de fructe – ajută la prevenirea formării plăcilor de aterom de pe artere.

Valoarea nutritivă

Coacăzele negre au o concentraţie mare de: antociani, substante polifenolice, antioxidanti şi acidul gamma-linoleic (GLA).

  • 9,5 g% zaharuri;
  • 2,1 g% acizi;
  • 0,9% proteine;
  • 56,8g % calciu;
  • 4,5 mg% fier;
  • 35 mg% fosfor;
  • 316 mg% potasiu;
  • 2,8 mg% sodiu;
  • 3,5 mg% zinc;
  • 1,5 mg% cupru;
  • 3,4 mg % clor;
  • 0,01 mg% fluor;
  • 0,1 mg% caroten;
  • 0,06 mg % vitamina B1;
  • 0,01 mg% vitamina B2;
  • 150 mg% vitamina C.

Cercetările realizate asupra consumului de coacăze pe parcursul a 2-3 săptămâni au demonstrat că acestea îmbunătățesc funcțiile cognitive, chiar și la o oră după consum. Coacăzele facilitează oxigenarea creierului și prevenind afecțiunile neurologice, inclusiv bolile Alzheimer, Huntington și Parkinson.

De obicei, acumularea de radicali liberi duce la inflamarea celulelor creierului (neuroni). Coacăzele negre reduc neuroinflamația deoarece conțin molecule antiinflamatoare, potrivit doc.ro. Un efect cumulativ al acestor proprietăți duce la îmbunătățirea memoriei, învățării și abilităților cognitive.

Recent Posts

O doctoriță celebră a murit subit la 48 de ani. Persoanele care au cunoscut-o sunt în stare de ȘOC

Cunoscutul doctor Donna Matthew a murit. Starcom Network News a anunțat că Dr. Matthew, în…

25 de minute ago

Uleiul care abundă în vitamina E. Este un antioxidant natural și nu conține grăsimi trans

Uleiul este un ingredient esențial în orice bucătărie și există mii de varietăți din care…

56 de minute ago

EL ar fi adevăratul iubit al Simonei Halep. Nu este cel despre care a scris deja toată presa

Simona Halep a publicat pe rețelele de socializare numeroase buchete de flori, ceea ce arată…

o oră ago

Vremea o ia razna la final de săptămână. Prognoza ANM s-a modificat

Vremea o ia razna de vineri, 17 mai. ANM a revizuit prognoza meteo și prevede…

2 ore ago

Două planete aduc noroc și belșug pentru mai multe zodii. Zodia care poate să își îndeplinească o mare dorință până pe 31 Mai

Cristina Demetrescu vestește o perioadă favorabilă pentru câteva semne zodiacale. Dorințele cele mai mari se…

2 ore ago

Aurul verde: infuzia antiinflamatoare ancestrală asiatică care este cheia tinereții

Printre curiozitățile pe care le ascunde ceaiul verde, una dintre cele mai frapante este faptul…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică