Categories: Ştiri sănătate

Gemenii „ultra simultani”. Medicii sunt în șoc: cei doi copii au venit pe lume chiar în aceeași secundă

Gemenii „ultra simultani”. Un caz extrem de rar a avut loc în Marea Britanie. Medicii sunt în șoc: doi copii au venit pe lume chiar în aceeași secundă.

Diane McLaren, mamă a cinci copii, a dat naștere celor doi gemeni, Molly și Micky, simultan, în urma aceleași contracții, la University Hospital Wishaw din Marea Britanie, informează Mirror.

Chiar dacă atât Diane McLaren, cât și soțul ei Daniel știau că se așteptau la un set de gemeni, au fost absolut șocați când ambii au ieșit în același timp.

Gemenii „ultra simultani”: cei doi copii au venit pe lume chiar în aceeași secundă

Femeia se aștepta ca bebelușii, o fetiță și un băiețel, să vină pe lume unul după altul, așa cum este obișnuit în cazul gemenilor.

Dar, după o contracție puternică, ambii bebeluși și-au făcut apariția în același timp – Molly cu capul și Micky cu picioarele.

Nașterea gemenilor a fost o premieră pentru spital și vestea s-a răspândit rapid, ceea ce a determinat vizitele mai multor medici și personalul spitalului intrigat.

Mama a fost încântată să anunțe că poate spune că cei doi copii ai săi s-au născut exact în același timp și anume, la ora 11:53 pe 27 aprilie 2023.

Medicii sunt în șoc

Unicitatea acestei situații a trezit interesul medicilor, care au fost curioși să afle starea mamei în zilele următoare.

„Am împins cu putere, crezând că Micky era blocat. Dar când am terminat, echipa medicală era în șoc. „Ambii copii sunt aici”, acum, mi-au spus. Am fost uluită. „Ce vreți să spuneți cu asta?”, am întrebat”, a povestit proaspăta mămică.

La aproximativ 12 săptămâni de la naștere, cei doi bebeluși se dezvoltă în mod sănătos. Molly a avut o greutate la naștere de 2,5 kg, în timp ce Micky avea puțin peste 3 kg.

„Fetița avea un picior vânăt și o parte a gambei, până la genunchi, iar băiețelul era complet vânăt de la gât în sus din cauza poziției în care se afla cu piciorul presat asupra lui. Dar ambii erau bine, sănătoși”, a declarat Diane, pentru sursa citată.

Când a înregistrat nașterea lor la primărie funcționarii de acolo au fost uimiți când au văzut că gemenii s-au născut la aceeași oră, minut și secundă.

„Au trebuit să contacteze spitalul pentru confirmare înainte de a putea nota pe certificatele lor de naștere că s-au născut în același moment”, a mai adăugat mama.

Recent Posts

Efectele terapeutice ale râsului. Medicamentul de care nu știai: ce boli pot fi tratate prin râs

Efectele terapeutice ale râsului. Râsul este adesea numit cel mai bun medicament, și nu este…

11 ore ago

Horoscop 19- 25 mai. Alina Bădic: „Suntem supuși unui EXPERIMENT astral. Intrăm în rezonanță cu elemente-cheie de destin”

Alina Bădic a prezentat predicțiile astrale pentru săptămâna 19 – 25 mai 2024, pentru toate…

11 ore ago

Cântatul îmbunătățește abilitățile lingvistice în creierele afectate ale pacienților cu afazie

Cântatul îmbunătățește limbajul la pacienții cu afazie. Accidentele vasculare cerebrale sunt cea mai frecventă cauză…

12 ore ago

Horoscop 20-26 mai. Avertismentul lui Mihai Voropchievici: „o săptămână grea și complicată”. Zodia care va fi trădată

Horoscop 20-26 mai 2024, cu Mihai Voropchievici. O săptămână cu schimbări inevitabile, pentru unele zodii…

12 ore ago

Cum pot fi benefice cerealele antice pentru persoanele cu diabet de tip 2

Cerealele antice, benefice pacienților cu diabet de tip 2. O nouă cercetare arată că consumul…

13 ore ago

Durerile de spate: simptome alarmante pentru ACESTE afecțiuni. Când trebuie să mergi la medic

Durerile de spate sunt printre cele mai comune probleme de sănătate întâlnite în întreaga lume,…

13 ore ago

Citeste si: