Grăsimea viscerală: fructul mic care supraalimentează metabolismul și crește arderea grăsimilor cu 27%

Grăsimea VISCERALĂ este caracterizată de lipide care sunt stocate în interiorul cavității abdominale, înglobând organele vitale. Din fericire, unele alimente sunt deosebit de utile pentru a elimina din organism grăsimi dăunătoare. Un fruct, plin de antioxidanți puternici, poate ajuta prin supraîncărcarea metabolismului.

Grăsimea viscerală este considerată una dintre cele mai toxice grăsimi pentru organism, deoarece eliberează substanțe chimice nocive în sânge. Cu cât este lăsat mai mult timp la propriile dispozitive, cu atât crește riscul de atac de cord. Cea mai logică abordare pentru a scăpa de grăsime este exercițiul fizic, dar anumite alimente pot facilita și arderea grăsimilor. S-a demonstrat că un fruct mic, de exemplu, crește metabolismul cu până la 27 la sută.

Fructele de pădure s-au dovedit deosebit de utile în reducerea grăsimii viscerale datorită concentrațiilor lor de neegalat de antioxidanți.

Este larg recunoscut faptul că pierderea de grăsime viscerală este facilitată de alimentele fibroase, deși motivele pentru aceasta rămân neclare.

De fapt, cercetările arată că creșterea aportului de fruct solubil poate scădea suprafața de grăsime viscerală acumulată, dar nu și grăsimea subcutanată.

Coacăzele negre sunt considerate pe scară largă o mare putere a nutriției, deoarece sunt bogate în antioxidanți și fibre alimentare, ambele contribuind la reducerea grăsimii viscerale.

Nutriționistul sportiv Kate Shilland, a declarat pentru Woman and Home: „Cercetările au descoperit că suplimentele de coacăze negre din Noua Zeelandă, pot stimula arderea grăsimilor în timpul exercițiilor fizice, unele date sugerând că poate crește rata de bază a arderii grăsimilor și în repaus”.

Într-un studiu din 2020 publicat în revista Nutrients, cercetătorii au arătat că extractul de coacăze negre a avut un efect de scădere a greutății corporale, a grăsimii viscerale, a nivelului de trigliceride serice, a colesterolului total și a colesterolului LDL la șobolani.

Echipa a descoperit că suplimentele derivate din coacăze negre conferă efecte mai puternice la persoanele cu IMC mai mare.

 

Recent Posts

HOROSCOP iunie 2024. Veşti BUNE pentru toate zodiile!

Astrologii anunţă că prima lună a verii vine cu vești bune pentru toate semnele zodiacale.…

6 minute ago

10 PROFEŢII cutremurătoare făcute de călugărul RASPUTIN. Viziune despre al Treilea Război Mondial

Celebrul profet rus Grigori Rasputin a fost renumit pentru puterile sale supranaturale şi vindecările  miraculoase,…

25 de minute ago

Semnal de alarmă: schimbările climatice agravează depresia și schizofrenia!

Oamenii de știință din Marea Britanie reiterează într-un nou studiu publicat în revista The Lancet…

46 de minute ago

Pilonul II de pensii: cum și când se pot retrage banii. Radu Crăciun – preşedinte APAPR: Creşterea valorii activelor se va accelera

Administratorii fondurilor de pensii private obligatorii (Pilonul II) au trimis zilele acestea scrisoarea anuală de…

o oră ago

7 obiceiuri care te vor ajuta să atingi iubirea de sine. Pentru o viață împlinită, învață cum să te iubești pe tine

În ultimii ani, sănătatea mintală și sănătatea emoțională au devenit subiecte populare de conversație. Tot…

o oră ago

Perfecționismul și vulnerabilitatea la depresie

Se consideră că anumite caracteristici dispoziționale specifice predispun indivizii la depresie. Un astfel de factor…

2 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Transplant pulmonar