Greșeli în rutina zilnică de înfrumusețare. Cum pot cauza acestea îmbătrânirea prematură a pielii?

Rutina zilnică de îngrijire a pielii este unul dintre cei mai importanți factori, în privința aspectului și sănătății tenului. Acesta poate acumula o cantitate mare de impurități în timpul zilei, mai ales dacă trăiești într-un mediu cu poluare ridicată sau porți adesea machiaj. De asemenea, există și alți factori externi (precum razele UV, produse nepotrivite de îngrijire, greșeli în rutină) care pot aceelera procesul de îmbătrânire prematură a pielii.

Pielea este unul dintre cele mai importante organe. Aceasta ne protejează de agenții patogeni externi și este bariera naturală care ne menține sănătoși. Pe lângă rolurile funcționale, aceasta ne ajută să formăm o primă impresie, ne caracterizează și este primul contact pe care îl avem cu restul persoanelor.

Din acest motiv, multe persoane urmează o rutină zilnică de îngrijire a pielii, care să mențină frumusețea, elasticitatea și aspectul plăcut. Cu toate acestea, există anumite greșeli pe care le poți face fără să îți dai seama, având exact efectul opus, potrivit Doza de Sănătate.

Greșeli care accelerează îmbătrânirea prematură a pielii

Lipsa protecției solare

Soarele este foarte dăunător sănătății pielii. Este cauza principală a îmbătrânirii tegumentului, deoarece razele UV provoacă pete și riduri și favorizează dezvoltarea cancerului de piele. Din acest motiv, ar trebui să utilizezi o protecție solară adaptată tipului tău de piele, atât în timpul verii, cât și în timpul iernii.

Nu îndepărtezi machiajul

Când ajungi târziu acasă și ești foarte obosită, să te culci fără să te demachiezi poate fi o tentație uriașă. Aceasta nu este doar una dintre cele mai frecvente greșeli în îngrijirea pielii, ci și una dintre cele mai dăunătoare. Îndepărtarea corectă a machiajului înainte de culcare este esențială, astfel încât pielea să se poată reînnoi și să se hrănească în timpul nopții.

Dacă nu-ți îndepărtezi machiajul, pielea va fi uscată și ternă. În plus, murdăria de pe piele îți va înfunda porii și acest lucru ar putea favoriza apariția acneei, a punctelor negre și a eczemelor.

Exfolierea excesivă

Da, este adevărat că exfolierea elimină celulele moarte și ajută la îmbunătățirea aspectului pielii. Cu toate acestea, nu trebuie să exagerezi. Exfolierea excesivă poate deteriora grav pielea.

Dacă îți exfoliezi în exces pielea, elimini și celulele care încearcă să se vindece și să se dezvolte corespunzător. În plus, exfolierea mecanică îți poate usca pielea, favorizând apariția ridurilor. Ar trebui să-ți exfoliezi pielea doar o dată pe săptămână.

Nu mănânci sănătos

Dieta este un factor cheie în îngrijirea pielii. Pentru a avea o piele sănătoasă și strălucitoare, este important să consumi multe fructe, legume și alimente nutritive. În acest fel, îi oferi pielii nutrienții și antioxidanții de care are nevoie.

 

Recent Posts

Pelagra

Ce este, cum se manifestă și de ce apare boala PELAGRA? Pelagra este boala cauzată…

21 de minute ago

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Află dacă pot consuma cireșe

Regimul alimentar al pacientului cu diabet. Regimul diabeticilor este foarte important pentru controlul nivelului de zahăr…

50 de minute ago

Horoscop 16 mai. Vărsător, trebuie să împărtășești energia ta minunată

Horoscop 16 mai. Astrologii au făcut previziuni pentru toate semnele: Prntru nativii din zodia Berbec…

o oră ago

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de la Spitalul „Foişor”

Vești noi despre starea de sănătate a lui Florin Piersic. Anunț de ultim moment de…

2 ore ago

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de vară: Are puține calorii

Medic român, despre o legumă-fruct ce nu trebuie să lipsească din meniul oricărei zile de…

2 ore ago

Vârsta de pensionare, în atenția bogaților: Oamenii trebuie să lucreze

Larry Fink, directorul general al BlackRock, a avertizat recent, că Lumea se confruntă cu o…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Pelagra