Sari la conținut

Greșeli în rutina zilnică de înfrumusețare. Cum pot cauza acestea îmbătrânirea prematură a pielii?

Secretul pielii strălucitoare

Rutina zilnică de îngrijire a pielii este unul dintre cei mai importanți factori, în privința aspectului și sănătății tenului. Acesta poate acumula o cantitate mare de impurități în timpul zilei, mai ales dacă trăiești într-un mediu cu poluare ridicată sau porți adesea machiaj. De asemenea, există și alți factori externi (precum razele UV, produse nepotrivite de îngrijire, greșeli în rutină) care pot aceelera procesul de îmbătrânire prematură a pielii.

Pielea este unul dintre cele mai importante organe. Aceasta ne protejează de agenții patogeni externi și este bariera naturală care ne menține sănătoși. Pe lângă rolurile funcționale, aceasta ne ajută să formăm o primă impresie, ne caracterizează și este primul contact pe care îl avem cu restul persoanelor.

Din acest motiv, multe persoane urmează o rutină zilnică de îngrijire a pielii, care să mențină frumusețea, elasticitatea și aspectul plăcut. Cu toate acestea, există anumite greșeli pe care le poți face fără să îți dai seama, având exact efectul opus, potrivit Doza de Sănătate.

Greșeli care accelerează îmbătrânirea prematură a pielii

Lipsa protecției solare

Soarele este foarte dăunător sănătății pielii. Este cauza principală a îmbătrânirii tegumentului, deoarece razele UV provoacă pete și riduri și favorizează dezvoltarea cancerului de piele. Din acest motiv, ar trebui să utilizezi o protecție solară adaptată tipului tău de piele, atât în timpul verii, cât și în timpul iernii.

Nu îndepărtezi machiajul

Când ajungi târziu acasă și ești foarte obosită, să te culci fără să te demachiezi poate fi o tentație uriașă. Aceasta nu este doar una dintre cele mai frecvente greșeli în îngrijirea pielii, ci și una dintre cele mai dăunătoare. Îndepărtarea corectă a machiajului înainte de culcare este esențială, astfel încât pielea să se poată reînnoi și să se hrănească în timpul nopții.

Dacă nu-ți îndepărtezi machiajul, pielea va fi uscată și ternă. În plus, murdăria de pe piele îți va înfunda porii și acest lucru ar putea favoriza apariția acneei, a punctelor negre și a eczemelor.

Exfolierea excesivă

Da, este adevărat că exfolierea elimină celulele moarte și ajută la îmbunătățirea aspectului pielii. Cu toate acestea, nu trebuie să exagerezi. Exfolierea excesivă poate deteriora grav pielea.

Dacă îți exfoliezi în exces pielea, elimini și celulele care încearcă să se vindece și să se dezvolte corespunzător. În plus, exfolierea mecanică îți poate usca pielea, favorizând apariția ridurilor. Ar trebui să-ți exfoliezi pielea doar o dată pe săptămână.

Nu mănânci sănătos

Dieta este un factor cheie în îngrijirea pielii. Pentru a avea o piele sănătoasă și strălucitoare, este important să consumi multe fructe, legume și alimente nutritive. În acest fel, îi oferi pielii nutrienții și antioxidanții de care are nevoie.

 

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel