miercuri, noiembrie 30, 2022

Femeile aflate în postmenopauză care au mâncat o jumătate de mango de 4 ori pe săptămână au văzut o scădere cu 23% a ridurilor profunde după doar 2 luni.

Cu toții iubim mango! Numit și „regele fructelor”, este unul dintre cele mai căutate alimente în timpul verii, iar spre fericirea noastră, îl găsim și iarna.

Pe lângă gustul său uimitor, ceea ce se adaugă creditului său este profilul bogat în nutrienți. Este încărcat cu vitamina C, beta caroten, proteine, fibre și enzime care promovează digestia, intestinul sănătos, imunitatea, sănătatea ochilor și multe altele. Dar știați că mango poate avea chiar și efecte anti-îmbătrânire asupra femeilor? Da, ai auzit bine!

Te-ar mai interesa: Ce pedeapsă a primit falsul medic Matteo Politi du...

Efectele nebănuite ale fructului exotic

Un studiu recent a constatat că consumul de mango poate ajuta la reducerea ridurilor la femeile în vârstă. Cercetătorii de la Universitatea Davis din California,  au realizat studiul cu mango ataulfo. Pentru cei nemulțumiți, se mai numește mango cu miere sau șampanie care se cultivă în principal în Mexic. Rezultatele studiului au fost publicate în revista „Nutrients”.

Cercetătorii au efectuat un studiu randomizat pe 28 de femei in post-menopauza „cu piele tip Fitzpatrick II sau III”. Fitzpatrick este o schemă de clasificare numerică pentru culoarea pielii umane.

Te-ar mai interesa: Nu ignorați durerile de umeri. Pot fi inclusiv un ...

Participanții au fost împărțiți în două grupuri. În timp ce unui grup i s-a administrat o jumătate de porție de mango de patru ori pe săptămână, cealaltă jumătate a avut 1,5 părți de mango. Studiul a fost efectuat  timp de 4 luni.

Descoperirile au afirmat că „femeile aflate în postmenopauză care au mâncat o jumătate de porție de mango Ataulfo de patru ori pe săptămână au văzut o scădere cu 23% a ridurilor profunde după două luni și o scădere cu 20% după patru luni”.

Te-ar mai interesa: Un medic român atrage atenția: Aceste greșeli care...

Analizând concluziile, putem spune să mâncați în continuare mango fără griji; dar rețineți întotdeauna – moderarea este cheia!

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private