Categories: Ştiri sănătate

Grupa de sânge poate prezice riscul de apariție a unei afecțiuni mortale. Cea mai periculoasă grupă de sânge

Accidentul vascular cerebral apare atunci când alimentarea cu sânge a creierului este întreruptă brusc. Una dintre principalele cauze de dizabilitate, acestea apar în mod normal ca rezultat al unui cheag de sânge. În timp ce mai mulți factori de risc pot crește riscul unei afecțiuni, un studiu sugerează că grupa de sânge ar putea fi, de asemenea, influentă.

Anual, sunt sute de mii de persoane suferă accidente vasculare cerebrale. În consecință, comunitățile de sănătate și științifice au un mare impuls pentru a determina modul în care oamenii își pot reduce riscul de accident vascular cerebral și, prin urmare, probabilitatea de deteriorare permanentă sau de rezultate fatale.

Deși există mai multe moduri în care oamenii pot avea o influență asupra riscului lor de accident vascular cerebral, un studiu de la Universitatea din Maryland spune că există un factor pe care nu îl putem controla. Potrivit echipei lor, cei cu o anumită grupă de sânge sunt mai susceptibili de a suferi un accident vascular cerebral decât alții.

Cercetătorii au publicat analiza în jurnalul Neurology. Cercetătorii au analizat date de la aproximativ 600.000 de persoane sănătoase și 17.000 de pacienți cu accident vascular cerebral provenind din 48 de studii.

În urma analizei, cercetătorii au descoperit că persoanele cu grupa sanguină A aveau mai multe șanse de a avea un accident vascular cerebral precoce decât cele cu grupa sanguină O.

Cercetările lor au arătat, de asemenea, că cei care aveau grupa sanguină B aveau mai multe șanse de a suferi un accident vascular cerebral precoce sau tardiv, în comparație cu grupurile de control, dar că persoanele cu grupa sanguină A aveau 16% mai multe șanse de a avea un accident vascular cerebral precoce decât persoanele cu alte tipuri de sânge.

Între timp, cei care aveau grupa de sânge O aveau cu 12% mai puține șanse de a suferi un accident vascular cerebral decât cei cu alte tipuri de sânge.

Co-investigatorul studiului, profesorul Braxton Mitchell a spus: „Meta-analiza noastră a analizat profilurile genetice ale oamenilor și a găsit asocieri între grupa de sânge și riscul de accident vascular cerebral cu debut precoce. Asocierea grupului de sânge cu accidentul vascular cerebral cu debut mai târziu a fost mult mai slabă decât ceea ce am găsit cu accidentul vascular cerebral precoce.”

Cu toate acestea, în timp ce cercetătorii au identificat că cei cu o anumită grupă de sânge sunt mai susceptibili de a suferi un accident vascular cerebral decât alții, ei nu știu încă de ce.

Dr. Steven Kittner, coautor al studiului, a spus: „Încă nu știm de ce grupa de sânge A ar conferi un risc mai mare, dar probabil că are ceva de-a face cu factorii de coagulare a sângelui, cum ar fi trombocitele și celulele care căptușesc vasele de sânge ca și alte proteine circulante, toate care joacă un rol în dezvoltarea cheagurilor de sânge.

 

Recent Posts

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică care poate vindeca orice, mai puțin MOARTEA: Să o luăm preventive. Este anticancerigen…

Dr. Adina Alberts, despre planta biblică. Cum să prevenim cancerul cu produse naturale. Sfaturile medicului…

6 ore ago

Horoscop 15 mai 2024. Berbec, nu te grăbi să dai un răspuns. Vărsător, te poți confrunta cu mici piedici

Horoscop 15 mai 2024. Nativii din zodia Berbec este sfătuită de astrologi să nu se…

6 ore ago

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce criterii trebuie să îndeplinească

Pensionarii care pot primi 1.400 lei de la stat. Când se dau banii și ce…

7 ore ago

Medic român: Bolile de piele au un impact foarte mare

Bolnavii de cancer de piele au nevoie de consiliere psihologică pentru a face față emoțiilor…

7 ore ago

Cum se pregătesc oamenii de știință pentru o nouă pandemie: Protecție mai largă pentru omenire

Nou modul de protecție împotriva amenințărilor pandemice viitoare. oamenii de știință iau în considerare modul…

8 ore ago

Bucureștiul are un nou Spital de Stomatologie. Unde este situat și ce are în dotare unitatea medicală

Bucureștiul are acum un nou Spital de Stomatologie. Unitatea se află în sectorul 4.  Această…

8 ore ago

Citeste si: