luni, septembrie 26, 2022

Accident vascular cerebral: un simptom zgomotos poate „preceda” condiția mortală – „asociere puternică”.

Accidentul vascular cerebral este o afecțiune acută care apare din senin, dar semnele pot apărea în zilele premergătoare unui eveniment.

Potrivit unui corp de cercetare, un simptom cunoscut ce precede accidentele vasculare cerebrale poate fi zgomotos. Fluxul sanguin furnizează oxigen vital organelor, așa că atunci când alimentarea este întreruptă, consecințele tind să fie majore.

Te-ar mai interesa: Corpurile de iluminat joacă un rol important în pr...

Accident vascular cerebral: un simptom zgomotos poate „preceda” condiția mortală – „asociere puternică”

Accidentul vascular cerebral este o leziune care urmează unui blocaj în artera care duce la creier. Acest lucru provoacă confuzie, amorțeală la nivelul extremităților și un sentiment iminent de moarte.

Uneori, atacul cerebral este precedat de tinitus, a descoperit un studiu.

Acufenele (sau tinitus) este denumirea pentru zgomotele auzite care nu sunt cauzate de sunete provenite din lumea exterioară. Este obișnuit și de obicei nu este un semn de ceva grav. S-ar putea să se îmbunătățească de la sine și există tratamente care pot ajuta.

Tinitusul apare în asociere cu o serie de alte afecțiuni, cum ar fi hipertensiunea arterială, tulburările de somn și consumul de alcool. Cu toate acestea, puține studii au explorat legătura potențială dintre tinitus și un accident vascular cerebral mai mare.

Te-ar mai interesa: Meghan Markle s-a plâns că familia regală NU a plă...

În 2017, un studiu publicat în revista PLOS One a concluzionat că „tinitusul ar putea fi un nou factor de risc sau un indicator clinic pentru accidentul vascular cerebral ischemic […]”.

„Studiile anterioare au raportat o asociere puternică între tinitus și accidentul vascular cerebral tânăr. Tinitusul ar putea precede apariția accidentului vascular cerebral nu numai ca rol intermediar în asocierea dintre bolile vasculare și accidentul vascular cerebral, ci și ca factor de risc independent pentru accident vascular cerebral”, spun cercetătorii.

Te-ar mai interesa: Preotul Visarion Alexa ar putea ajunge după gratii...

Ei au emis ipoteza mai multor mecanisme care stau la baza acestei asocieri potențiale. S-a sugerat, de asemenea, că tinitusul poate apărea ca urmare a întreruperii sau a restricției fluxului sanguin la urechea unui pacient.

Deși studiul a fost unul dintre puținele care au făcut o legătură între condiții, omul de știință a explicat că este justificată cercetări suplimentare.

Alte simptome de accident vascular cerebral

Simptomele accidentului vascular cerebral variază foarte mult în funcție de ce parte a creierului este afectată și pot fi mai severe pentru unii pacienți decât pentru alții.

Te-ar mai interesa: Extract cu puteri magice. Mihaela Bilic: Încetineș...

Cele mai frecvente simptome ale unui accident vascular cerebral sunt:

  • slăbiciunea brațului,
  • dificultatea de a vorbi
  • căderea feței, care ar trebui să provoace o reacție rapidă.

Potrivit Cardiac Screen, „unii oameni vor prezenta simptome precum dureri de cap, amorțeală sau furnicături cu câteva zile înainte de a avea un […] accident vascular cerebral”.

Un studiu a constatat că 43% dintre pacienții cu AVC prezintă simptome de mini-AVC cu până la o săptămână înainte de a avea un AVC major.

Te-ar mai interesa: Iată ce boli grave poți face dacă nu bei bere...

Un mini-accident vascular cerebral este cunoscut din punct de vedere medical ca atac ischemic tranzitoriu; un episod scurt de simptome asemănătoare accidentului vascular cerebral durează rareori mai mult de o oră.

Datorită conciziei acestor episoade, simptomele sunt uneori eliminate ca oboseală sau ca semne de afecțiuni. Primirea unui tratament adecvat pentru atac ischemic tranzitor (AIT), cu toate acestea, poate ajuta la reducerea semnificativă a riscului de accident vascular cerebral, astfel încât simptomele nu ar trebui să fie niciodată eliminate fără probleme.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private