Din cuprinsul articolului
Mâncarea sănătoasă pentru inimă este o modalitate importantă de a reduce riscul de boli de inimă și accident vascular cerebral.
De fapt, consumul anumitor alimente poate crește riscul de boli de inimă. Mai exact, boala cardiovasculară este un termen larg pentru problemele cu inima și vasele de sânge, potrivit portalului specializat de sănătate MedlinePlus.
Nowell M. Fine, MD, Institutul Cardiovascular Libin, Școala de Medicină Cumming, Universitatea din Calgary, observă că insuficiența cardiacă este o afecțiune în care inima nu este capabilă să țină pasul cu cerințele organismului, ceea ce duce la diferire probleme.
Cu toate acestea, după cum am menționat anterior, una dintre cele mai eficiente modalități de a reduce riscurile este să ai o dietă adecvată; Din acest motiv, Universitatea Harvard împărtășește câteva sfaturi pentru îngrijirea sănătoasă a inimii.
Este recomandat să începi să ai mai multă grijă de sănătatea inimii tale și să alegi cele mai sănătoase opțiuni de pe piață, potrivit Massachusetts General Hospital, cel mai mare spital didactic de la Harvard Medical School.
Pentru gătit. Deși nu este folosit în exces, cel mai bine este să gătiți cu grăsimi lichide (uleiuri) mai degrabă decât cu grăsimi solide (unt).
Acest lucru se datorează faptului că uleiurile au mai puține grăsimi saturate.
Harvard recomandă ulei de măsline, ulei de canola, ulei de porumb, ulei de șofran sau ulei de nucă.
Semințele de in măcinate au mulți nutrienți prietenoși cu inima, cum ar fi omega-3 și fibre, așa că, chiar dacă o rețetă necesită 2 sau mai multe căni de făină, puteți înlocui ¼ de cană cu semințe de in măcinate.
O altă opțiune sănătoasă pentru inimă este soia decojită.
Pentru aceste produse, recomandarea este să alegeți variantele degresate sau sărace în grăsimi.
Spitalul General din Massachusetts observă că laptele fără grăsimi sau cu conținut scăzut de grăsimi are mai puține grăsimi saturate decât laptele cu conținut scăzut de grăsimi sau laptele integral.
Deși laptele integral și iaurtul sunt bune cu moderație, deoarece grăsimea te poate ajuta să te simți sătul mai mult timp.
Încercați să evitați laptele cu aromă de căpșuni, ciocolată și vanilie. Și dacă veți alege opțiunile de legume, precum soia și migdalele, cumpărați alternativele neîndulcite.
Potrivit Harvard, somonul este plin de nutrienți sănătoși pentru inimă și poate fi consumat în multe feluri, inclusiv proaspăt, congelat, conservat sau afumat.
Această legumă are acid folic, zinc, fier, calciu, vitamina K, antioxidanți. Prin urmare, este considerat un aliment care contribuie la reducerea riscului de accidente vasculare.
Facultatea include consumul de produse precum untul de arahide cu moderație, doar când te asiguri că este făcut din ingrediente naturale, fără adaos de zahăr sau uleiuri nesănătoase precum grăsimile trans.
De asemenea, consumul de nuci și semințe este bun pentru inimă și poate fi o gustare sănătoasă și gustoasă.
Se recomanda sa incerci amestecuri de nuci, arahide, migdale, seminte de floarea soarelui si seminte de dovleac.
Sâmbăta Mare 2024. Sâmbăta Mare este ultima zi înainte de Paște. Pentru credincioși, este o…
Horoscop de weekend 3-6 mai: Surprize mari pentru zodii. Pentru Berbec, eforturile fizice aduc armonie…
Probleme cu pensiile românilor. Autoritățile spuneau că toți pensionarii își vor primi pensia înainte de…
Cum să NU te îngrași după sărbători. Respectă aceste patru reguli simple pe care un…
Friptura de miel este vedeta zilei de Paște și este nelipsită de pe mesele românilor…
Stephen Hawking a fost unul dintre cei mai influenți oameni de știință din lume. Teoriile,…