Iată băutura care duce la AVC și Alzheimer

Iată băutura care duce la AVC, Alzheimer și afectează creierul. Ne facem rău singuri, fără să ne dăm seama. Iată ce soluții sunt și ce trebuie să facem urgent.

Se tot trag semnale de alarmă, dar poate mulți nu le dau importanță. Costul este sănătatea și, în unele cazuri, poate chiar viața. Care și așa este scurtă… Mult prea scurtă.

În ultima vreme, inclusiv la noi în România, au fost lansate tot felul de alerte alimentare, de la produsele pentru copii, până la alimentele de zi cu zi.

Semnale de alarmă

Semnalele de alarmă în ceea ce privește adoparea unui stil de viață mai sănătos, dar și ale cifrelor îngrijorătoare despre obezitate sunt la ordinea zilei. Avem un stil de viață tot mai nepotrivit, ce facem?

O ”epidemie” de supraponderabilitate și obezitate, care afectează peste 1,2 milioane de decese pe an, face ravagii în Europa. Acesta este mesajul transmis recent de Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

Potrivit OMS, obezitatea ar putea depăși fumatul ca principal risc pentru cancerul care poate fi prevenit.

Risc de deces

Drept urmare, supraponderabilitatea și obezitatea ocupă locul patru ca factor de risc de deces. Înaintea acestora sunt hipertensiunea arterială, riscurile alimentare și tutunul, care dăunează grav sănătății. Și auzim asta de zeci de ani…

Din păcate, toate acestea adunate sau separat sunt cauzate de stilul de viață greșit pe care-l avem, de la mâncare fast-food sau instant, la sucuri, alcool, tutun și mulți alți factori care se tot adună. Ne este poftă de ceva dulce, vrem să bem rapid ceva să ne răcorească, aprindem o țigară de plăcere, la nervi sau să socializăm…

Ce băutură este atât de nocivă

În prezent, experții în sănătate publică atrag atenția că „băuturile carbogazoase dulci pot provoca boli cronice și chiar încetinesc activitatea creierului, ajungând la fenomenul de ceața creierului, o problema cu care se confruntă din ce în ce mai multă lume în ultima perioadă.

Atunci când uitați chestiuni simple, cum ar fi unde ați lăsat cheile de la mașină… Vă întoarceți să verificați dacă ați încuiat ușa casei, dacă ați oprit apa, dacă ați scos din priză placa de întins părul pusă pe pat…, sau pur și simplu nu vă puteți concentra la activitățile de zi cu zi, acestea sunt doar câteva dintre „simptomele” provocate de această afecțiune. Asta spun medicii și este destul de grav.

Iată ce spune medicul

Amy Shapiro, expert medical în hematologie și oncologie, explică pe înțelesul tuturor un lucru complicat și anume: „creierul nostru pare lent, de aceea simțim nevoia să îl trezim cumva. Și cum facem asta? Cu ajutorul băuturilor dulci care ne dau senzația că ne ascut simțurile. Însă doar pentru scurtă vreme. Aceste băuturi inundă organismul cu cantități mari de zahăr, coloranți artificiali, conservanți și adesea cofeină”. Iată așadar unde greșim.

De ce să nu bem băuturi dulci

Medicul Amy Shapiro mai spune că, la început, băuturile dulci oferă o senzație de vigilență dar cu toate acestea, astfel de băuturi au ca rezultat rapid. Practic, este o păcăleală. Doar că ne păcălim singuri și iată care sunt riscurile:

– pâclă deasă pe creier/ ceața creierului

– poftă mai mare de zahăr

– agitație, nervozitate

– oboseală, epuizare

„Pe lângă faptul că acestea nu vă mențin creierul ascuțit, băuturile dulci pot duce, de asemenea, la inflamații atât în organism, cât și în creier pe termen lung”, mai spune medicul Shapiro.

În cele din urmă, acest lucru poate duce la:

– Alzheimer

– demență

– accident vascular cerebral

– boli de inimă, dar și alte probleme.

Aceste băuturi sunt lipsite de beneficii nutriționale și sunt cauza multor boli cronice. Majoritatea profesioniștilor din domeniul sănătății ar recomanda eliminarea tuturor băuturilor dulci din dieta dumneavoastră pentru a promova sănătatea și îmbunătățirea activității cognitive”, a declarat ea, potrivit EatThis.

Spusele sale sunt confirmate de un studiu publicat în jurnalul Stroke, care arată că atât consumul mare într-o anumită perioadă, cât și consumul cumulativ pe termen lung de băuturi răcoritoare îndulcite au fost asociate cu un risc crescut de accident vascular cerebral ischemic, demență în toate formele ei și demență cauzată de boala Alzheimer, potrivit notează site-ul DCMedical. 

Zilele trecute, un băiețel de 13 ani a făcut AVC. Copil de 13 ani… Medici i-au prelevat organe și piele pentru a salva alte vieți. Copilul era deja în moarte cerebrală. Așadar, aveți grijă! Citiți aici mai multe detalii. 

Recent Posts

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice

Consecințe neașteptate din cauza schimbărilor climatice care generează noi presiuni asupra sistemului de sănătate. Bunăstarea…

5 ore ago

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei la recalculare

Câți ani de vechime trebuie să ai ca să-ți crească pensia cu aproape 1500 lei…

5 ore ago

Ce se întâmplă cu creierul în prima jumătate a somnului

Există trei nevoi fundamentale ale oamenilor pentru a supraviețui: alimentația, oxigenul și somnul. Odihna este…

6 ore ago

Anii lucrați în străinătate se adaugă la calculul pensiei din România?

O întrebare tot mai frecventă în rândul românilor în ultima perioadă este dacă anii lucrați…

6 ore ago

Cele două zodii care își îndeplinesc cel mai mare vis în săptămâna 13 – 19 mai

Două zodii norocoase își îndeplinesc visurile, săptămâna aceasta. Pentru acești nativi, zilele actuale par să…

7 ore ago

Un tânăr a făcut necroză hepatică și a murit la câteva ore după ce a mâncat acest aliment reîncălzit

Un student în vârstă de 20 de ani din Belgia a făcut necroză hepatică și…

7 ore ago

Citeste si: