miercuri, iunie 29, 2022

Prelevare multi-organ şi ţesut de la un pacient de 13 ani la SCJU Mureș. A opta prelevare în acest an va salva alte vieți… Medici de la Tg Mureş, Bucureşti şi Cluj au prelevat organe și țesut, la SCJU Târgu Mureş, de la un pacient de 13 ani aflat în moarte cerebrală în urma unui AVC.

Mai multe echipe de medici de la Târgu Mureş, Bucureşti şi Cluj au participat, marţi, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş la a opta prelevare de organe din acest an, de la un copil de 13 ani, internat în Secţia Clinică ATI cu accident vascular cerebral.

Te-ar mai interesa: Câtă apă e nevoie să bem? Nutriționist: Nu există ...

„În cursul zilei de azi, 07 iunie 2022, mai multe echipe de medici de la Târgu Mureş, Bucureşti şi Cluj au prelevat ficatul, rinichii, os-tendon şi cornee de la un pacient aflat în moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Este vorba despre un copil de 13 ani, internat în Secţia Clinică ATI cu accident vascular cerebral. Ficatul prelevat a fost trimis la Bucureşti, la Institutul Clinic Fundeni, rinichii au fost trimişi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, corneea a ajuns la Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, iar osul şi tendonul au fost trimise la Banca de ţesut Colentina”, a precizat SCJU Târgu Mureş, într-un comunicat de presă transmis de Agerpres.

Te-ar mai interesa: Și tu arunci cozile de cireșe? Iată cât de mult gr...

Cine a coordonat intervențiile

Este deja a opta prelevare în acest an, realizată la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş și, potrivit SCJU, intervenţiile au fost realizate de echipele de prelevare ale Institutului Clinic Fundeni pentru ficat, coordonată de dr. Guenadiy Vatachki, Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj pentru rinichi, coordonată de dr. Andrei Tomuţa, iar echipa medicală de la Banca de ţesut Colentina, pentru os şi ţesut, a fost coordonată de dr. Andrei Nica.

Te-ar mai interesa: Iată 3 motive SERIOASE să consumi CITRICE...

„Echipa Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, formată din dr. Dalia Truţă, dr. Nyiri Emese, dr. Oana Coman, dr. Alexandra Gheorghe, as. Andrei Burghelea, as. Dorin Boca şi coordonatorul regional dr. Oana Pitea, a făcut tot posibilul, prin profesionalism şi munca depusă, ca gestul familie să nu fie în zadar şi alţi pacienţi să primească şansa la o viaţă mai bună”, se mai arată în comunicatul trasmits de SCJU Târgu Mureș, notează Agerpres.

Te-ar mai interesa: Expunerea la orice fel de lumină în timpul somnulu...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private