Categories: Ştiri sănătate

Iată de ce nu ar trebui să folosiți folie de aluminiu pentru resturile de mâncare! Cum ar trebui să ambalăm corect mâncarea?

Se pare că folia de aluminiu nu este ideală pentru depozitarea resturilor de mâncare. Iată de ce și ce ar trebui să utilizați în schimb.

Resturile refrigerate durează de obicei până la patru zile dacă  sunt sigilate și depozitate corect. Pentru majoritatea oamenilor, acoperirea unei farfurii cu folie de aluminiu și punerea acesteia în frigider este o modalitate rapidă și ușoară de a păstra alimentele. Cu toate acestea, împachetarea alimentelor într-o foaie de folie de aluminiu este, de asemenea, o modalitate ușoară de a vă expune riscurilor pentru sănătate. Cu siguranță este timpul să treceți la cele mai sigure modalități de împachetare a mâncării.

De ce nu ar trebui să folosiți folie de aluminiu pentru resturile de mâncare?

La fel cum avem nevoie de aer pentru a respira, bacteriile au nevoie de aer pentru a se dezvolta. Unele bacterii precum stafilococul și Bacillus cereus, care provoacă boli de origine alimentară, produc toxine care nu sunt distruse de temperaturile ridicate de gătit. Când o masă caldă este lăsată afară la temperatura camerei timp de mai mult de două ore, bacteriile cresc rapid, potrivit Departamentului de Sănătate de Stat din Washington.

Mâncare în folie de aluminiu

Folosirea foliei de aluminiu pentru a acoperi alimentele prezintă același risc, deoarece nu etanșează complet alimentele de aer.

„Bacteriile se înmulțesc mai repede în prezența aerului, deci trebuie să aveți cutiile necesare sau să împachetați corect mâncarea. Altfel, mâncarea nu va rezista” , a spus specialista în nutriție și dietă Linsday Malone, pentru Reader’s Digest.

Cum ar trebui să împachetăm corectele resturile alimentare?

1. Depozitați-le în recipiente etanșe pentru a accelera procesul de răcire și pentru a ține bacteriile departe de mâncare

2. Asigurați-vă că băgați mâncarea la frigider după cel mult două ore. Lactatele și carnea sunt predispuse în special la bacterii.

3. Aruncați mâncarea care a stat mai mult de două ore afară.

4. Aveți grijă la alimentele pe care nu trebuie să le depozitați în frigider.

Recent Posts

Psoriazis: Cauze, simptome și tratament

Psoriazis: este o boală inflamatorie cronică care afectează aproximativ 2% din populația generală. Deși încadrat…

7 minute ago

Vreme de coșmar în Italia, cu urmări și în România. Ploi și inundații fără precedent în ultimile secole

Alertă METEO: Vremea rea continuă în nordul Italiei, în special în regiunile Lombardia și Veneto.…

37 de minute ago

Peste 100.000 de pachete de pâine cu resturi de șobolani au fost retrase de pe piață

Peste 100.000 de pachete de pâine feliată retrase de pe piață. În orice țară, siguranța…

o oră ago

Medic plasat în arest la domiciliu, după ce ar fi uitat o compresă în corpul unei paciente operate. Femeia a murit de septicemie

Un medic de la Institutul Oncologic din Bucureşti cercetat pentru ucidere din culpă, după ce…

2 ore ago

Terapia durerii: ce este, când se recomandă, beneficii. Opt metode eficiente de gestionare a durerii

În contextul medicinei moderne, terapia durerii reprezintă o componentă-cheie în îngrijirea pacienților. Aceasta se refera…

2 ore ago

Carmen Harra, despre rețeta care a învățat-o de Dalai Lama: E cel mai bun tratament pentru cancer

Carmen Harra, despre un leac pe care l-a învățat de la Dalai Lama. Cancerul este…

12 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Rinită alergică