joi, mai 26, 2022

Se pare că folia de aluminiu nu este ideală pentru depozitarea resturilor de mâncare. Iată de ce și ce ar trebui să utilizați în schimb.

Resturile refrigerate durează de obicei până la patru zile dacă  sunt sigilate și depozitate corect. Pentru majoritatea oamenilor, acoperirea unei farfurii cu folie de aluminiu și punerea acesteia în frigider este o modalitate rapidă și ușoară de a păstra alimentele. Cu toate acestea, împachetarea alimentelor într-o foaie de folie de aluminiu este, de asemenea, o modalitate ușoară de a vă expune riscurilor pentru sănătate. Cu siguranță este timpul să treceți la cele mai sigure modalități de împachetare a mâncării.

Te-ar mai interesa: George Soros spune că civilizaţia „ar putea să NU ...

De ce nu ar trebui să folosiți folie de aluminiu pentru resturile de mâncare?

La fel cum avem nevoie de aer pentru a respira, bacteriile au nevoie de aer pentru a se dezvolta. Unele bacterii precum stafilococul și Bacillus cereus, care provoacă boli de origine alimentară, produc toxine care nu sunt distruse de temperaturile ridicate de gătit. Când o masă caldă este lăsată afară la temperatura camerei timp de mai mult de două ore, bacteriile cresc rapid, potrivit Departamentului de Sănătate de Stat din Washington.

Mâncare în folie de aluminiu

Folosirea foliei de aluminiu pentru a acoperi alimentele prezintă același risc, deoarece nu etanșează complet alimentele de aer.

„Bacteriile se înmulțesc mai repede în prezența aerului, deci trebuie să aveți cutiile necesare sau să împachetați corect mâncarea. Altfel, mâncarea nu va rezista” , a spus specialista în nutriție și dietă Linsday Malone, pentru Reader’s Digest.

Te-ar mai interesa: Studiu: Testele genetice pot reduce riscul afecțiu...

Cum ar trebui să împachetăm corectele resturile alimentare?

1. Depozitați-le în recipiente etanșe pentru a accelera procesul de răcire și pentru a ține bacteriile departe de mâncare

2. Asigurați-vă că băgați mâncarea la frigider după cel mult două ore. Lactatele și carnea sunt predispuse în special la bacterii.

3. Aruncați mâncarea care a stat mai mult de două ore afară.

4. Aveți grijă la alimentele pe care nu trebuie să le depozitați în frigider.

Te-ar mai interesa: Pfizer va vinde toate medicamentele sale brevetate...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private