Sari la conținut

Semințele care ajută la pierderea grăsimii abdominale. Adaugă-le și tu în dietă!

Beneficiile semințelor
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Semințele ajuta in pierderea grasimii abdominale

Semințele care ajută la pierderea grăsimii abdominale. Pierderea grăsimii abdominale poate fi o călătorie provocatoare, dar știați că anumite semințe pot fi incredibil de benefice pentru a vă ajuta să vă atingeți obiectivele de slăbire?

Iată, în cele ce urmează, trei semințe puternice care pot ajuta la pierderea acelei grăsimi încăpățânate pe burtă.

Seminte de chia
Sursa foto: Doctorul Zilei

Semințele de chia

Primele de pe listă sunt semințele de chia. Aceste semințe minuscule oferă un boost nutritiv! Semințele de chia sunt bogate în fibre, ceea ce te ajută să te simți plin și mulțumit pentru mai mult timp, reducând aportul total de calorii.

Semințele de chia conțin și acizi grași omega-3, care pot ajuta la reducerea inflamației și susțin un metabolism sănătos.

Mulți experți în sănătate cred că semințele de chia pot ajuta la scăderea în greutate. Fibra sa solubilă absoarbe cantități mari de apă și se extinde în stomac, ceea ce ar trebui să mărească sațietatea și să încetinească absorbția alimentelor.

Mai multe studii au examinat glucomananul din fibrele solubile, care funcționează într-un mod similar, arătând că poate duce la pierderea în greutate. De asemenea, proteina din semințele de chia ar putea ajuta la reducerea poftei de mâncare și a consumului de alimente.

Sunt studii care au constatat că, consumul de semințe de chia la micul dejun a crescut sațietatea și a redus consumul de alimente, pe termen scurt.

seminte de in
Credit foto: arhiva Doctorul Zilei

Semințe de in

Semințele de in sunt o altă alegere excelentă pentru reducerea grăsimii din burtă. Semințele de in sunt încărcate cu fibre solubile, care ajută digestia și promovează o senzație de sațietate. Sunt o sursă de lignani, care au fost asociate cu grăsimea corporală redusă.

Semințele de in măcinate sunt o variantă ideală dacă dorești să slăbești. Uleiul de semințe de in oxidează și conține cantități mari de grăsimi nesaturate.

Atunci când mâncăm semințe de in măcinate, suntem cuprinși de o senzație de sațietate. În plus, acestea ne reglează organismul și ne oferă substanțele nutritive de care avem nevoie.

Semințele de in măcinate au proprietăți ce le fac să fie un aliment ideal dacă dorim să slăbim, în mare parte grație conținutului lor de elemente care ard grăsimile, de fibre care ne dau o senzație de sațietate și de acizi grași Omega-3. Aceste semințe ne vor ajuta să digerăm grăsimile mai ușor și să le eliminăm imediat pe cele nocive.

Seminte de dovleac
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Semințele de dovleac

Semințele de dovleac sunt o sursă bună de proteine, care pot ajuta la menținerea masei musculare în timpul pierderii în greutate. Conținutul de fibre din semințele de dovleac vă face să vă simțiți sătuli, reducând nevoia de a gusta mâncare nesănătoasă.

Semințele de dovleac garantează sațietatea și optimizează tranzitul intestinal datorită conținutului ridicat de fibre dietetice. Acesta este un avantaj real pentru dieta de slăbire. Acțiunea sa benefică pentru digestie este un mare ajutor pentru organism.

Acesta din urmă reușește acum să distribuie bine nutrienții și, prin urmare, printre altele, răspunde favorabil dietei de slăbire. Problemele cu metabolismul lent sunt foarte frecvente și relația de prietenie a acestuia din urmă cu creșterea în greutate este bine cunoscută.

Seleniul și zincul din semințele de dovleac corectează hipotiroidismul, care este adesea responsabil pentru un metabolism lent. Dieta de slăbire este astfel mai eficientă, iar pierderea în greutate este mai iminentă.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel